Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel Bornova İlçesinde esnaf ziyaretlerinde bulundu. Çamdibi Barbaros ve Yıldırım Beyazıt Caddesindeki esnafı Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’la birlikte ziyaret eden Sertel, “İnsanlar yavaş yavaş dükkanlarını açmaya başladılar. Özellikle gıda üzerine, pencere, kapı, nalburiye işleri yapanlar dükkanlarını açmışlardı. Bir kısmı zaten salgın sürecinde de açıktı. Kendilerini ziyaret ettik. ‘Hayırlı işler’ diledik. Esnafımız da bizim dolaşmamızdan memnun oldu. Bir istekleri olup olmadığını sorduk. Genelde merkezi hükümetten, iktidardan maddi destek istiyorlar. Çok zor durumdalar, dükkanları kira, işlerde düşüş var. Sadece temizlik malzemesi ve boya, badana malzemesi satanların işlerinden şikayeti yok. Geri kalan esnaf giderlerini karşılamakta zorlanıyor. İnsanlar evde kaldığında tadilat ve boya yaptı, bu yüzden bu malzemeleri satanlar iyi. Onlar dışındakiler kötü” dedi.

BELEDİYENİN HİZMETLERİNDEN MEMNUNLAR
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un  berberlere maske ve kolonya dağıttığını söyleyen Sertel, "Berberler verdikleri aranın ardından ayın 11’inde işbaşı yaptılar. Ziyaretlerimizde müşterileri vardı, doluydu. Tedbirli davranıyorlar, önlemlerini almışlar. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ tüm ilçede bulunan berberleri ilaçlatmış. Hijyen sağlanması amacıyla maske ve kolonya dağıtmış. Bu durum berber esnafının çok hoşuna gitmiş. Tedbirler kapsamlı bir şekilde alınmış. Başkan İduğ’un uygulamalarından, desteğinden memnunlar. Bizi gördüklerinde sevindiler. Moraller bozuk tabi ama bizi görünce mutlu oldular. Biz de esnafımızı görünce mutlu olduk. Dolaşmayı sürdüreceğiz” dedi. 

NORMALLEŞME CUMA NAMAZI KILINDIĞINDA OLACAK
Sertel, sözlerine şöyle devam etti:
"Normalleşme diye bir şey yok. Normalleşme Tayyip Erdoğan gidip Cuma namazı kıldığında olur. Cuma namazı kıldığında normalleşme olmuştur. Kendisi hiçbir yere çıkmıyor. Halkı bu şekliyle dışarıya çıkarmak doğru mu, göreceğiz. İnsanların içinde virüsten korkan da var, korkmayan da var. Tedbir alan da var, almayan da var. Maske takmayan da var, yoldan geçişlerde birbirine dokunmamaya çalışan da var. Gördüğüm kadarıyla sokaklar dolu. Kahvehaneler kapalı ama vatandaşlar kahvehanenin önünde toplanıp sohbet ediyorlar. 10-12 kişi bir araya geliyor” dedi.