Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları 16’ncı Olağan Kurultayı 7 Kasım Pazar günü Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Mevcut Başkan Emre Yılmaz’ın aday olmayacağı kurultayda şimdilik resmi olarak açıklamada bulunan tek aday Gençosman Killik. CHP İzmir Gençlik Örgütleri Başkanı Burak Kotan, İzmir olarak Killik’i destekleyeceklerini açıkladı. Killik’in 81 ili dolaştığı ve hemen her ilden destek gördüğü belirtiliyor.  

MYK’DA KİMLER YER ALACAK ? 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı kurultay için İzmir’de hareketli günler yaşanıyor. CHP Gençlik Örgütleri Başkan Adayı Gençosman Killik’in 18 kişiden oluşacak Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) İzmir’den kimlerin yer alacağı merak ediliyor. Bu kapsamda Killik’in listesine girmeye aday İzmir’den 3 isim öne çıkıyor. Bunların başında ise Cevat Eren Arslan geliyor. Arslan, geçtiğimiz CHP İzmir Gençlik Kolları kongresinde, il başkanlığına aday olmuş, seçimden önce geri çekilerek Burak Kotan’a destek vermişti. İzmir’de birçok kurultay delegesinin de MYK’da Cevat Eren Arslan’ı görmek istediği parti kulislerine yansıyan bilgiler arasında yer alıyor.  

ADAYLARI NETLEŞİYOR 

MYK için ismi geçen bir diğer isim ise Gaziemir Gençlik Kolları’ndan Arda Işık. Işık’a destek verenlerin başında CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Yasin Ergül geliyor. MYK’da yer alması istenilen üçüncü isim ise Karşıyaka Gençlik Kolları’ndan, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ile yakın çalışan Haydar İnanır. İnanır’ın MYK üyeliğini Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın desteklediği savunuluyor.