Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir İkinci Bölge Örgüt ve Örgüt Yönetiminden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sedredil Coşkuner, ikinci bölgede bulunan 16 ilçe başkanıyla birlikte Bornova'da sahaya indi. Saha çalışmasına Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ da katıldı. 7 ayrı grup halinde esnafı ziyaret eden CHP heyeti sorun ve talepleri dinleyerek CHP politikalarını anlattı. 


"VATANDAŞ SANDIĞI BEKLİYOR"
Programın planlayarak hayata geçiren İl Başkan Yardımcısı Sedredil Coşkuner, ziyaretlerin ardından açıklamada bulunarak, "Daha önce kırsal bölgelerde sıklıkla saha çalışmaları yapmıştık ancak metropollerle ilgili böyle çalışmaları kırsala göre az yapmıştık. Ben de ikinci bölgeden sorumluyum, 16 ilçe başkanımızla birlikte merkezi ilçelerde, 16 ilçe başkanımız, belediye meclis üyelerimiz, Kadın Kolları MYK üyelerimizle vatandaşın yanında olduğumuzu hissettirmek için sahaya indik. Tüm esnafı kapı kapı dolaştık, eli sıkılmadık, hali sorulmadık tek bir esnaf tek bir vatandaş bırakmadık. 100 yıllık partinin iktidar olmaması için hiçbir engel yok. Önümüzde yakın tarihte açıklanmış bir seçim olmamasına rağmen Cumhuriyet Halk Partisi'nin sahada olduğunu vatandaşımızın görmesi gerekir. Çiğli'deki ilçe başkanımızın bunu Bornova'da da görmesi gerekir, Bornova'daki ilçe başkanımızın başka ilçede de görmesi gerekir. Tüm ilçe başkanlarımız ve bizler saha çalışması kapsamında gördük ki; vatandaş sandığı bekliyor. CHP her zaman sahada, vatandaş sahada AKP'den hiç kimseyi görmediğini söylüyor" dedi. 


"VATANDAŞ KILIÇDAROĞLU'NU KONUŞUYOR"
Coşkuner, "Vatandaşımız önünü göremiyor, ekonomik olarak yarın ne olacağını göremiyor. İşsizlik almış başını gitmiş, hayat pahalılığı hat safhada... Vatandaşın devlete güvene kalmamış, 20 yıldan beri İzmir'in verdiği verginin karşılığında hiçbir yatırım yapılmamış. İktidar tarafından İzmir'e çivi çakılmamış. Bunun yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmirli tarafından çok sevildiğini gördük. Nereye gitsek Sayın Kılıçdaroğlu'nun emeklilikle ilgili açıklamaları, EYT açıklamaları, bayram ikramiyesine yönelik açıklamaları konuşuluyor. Asgari ücret, atanamayan öğretmen, KYK açıklamalrı konuşuluyor liderimizin. Vatandaş, 'Kılıçdaroğlu bizim sorunlarımızı dile getiriyor, onun sayesinde sorunlarımız çözülüyor' diyor. Eskiden bize kızan vatandaşlar da oluyordu sahada, 'CHP konuşuyor ama hiçbir icraatı yok' diyenler de oluyordu ama son 1 yıldan beri, bize oy vermeyen kesim bile CHP'nin vatandaşın sorunlarını çözdüğünü söylüyor" diye konuştu. 


"ÇALIŞMALAR RAPOR HALİNE GELECEK"
Saha çalışmalarının raporlaştırılacağını kaydeden Başkan Yardımcısı Coşkuner, "Biz bugün kadın kollarından, gençlik kollarına, meclis üyelerinden, ilçe başkanlarına ortalama 4 saat saha çalışması yaptık. Her hafta özellikle metropollerde yapmayı düşünüyoruz. CHP vatandaşın yanında. Biz saha çalışmalarımızı raporlaştırarak il başkanımıza sunacağız, il başkanımız da bu raporları milletvekillerimize sunacak ve vatandaşın sorunları TBMM'ye taşınacak" ifadelerini kullandı. 


"HEM ÖRGÜT HEM VATANDAŞ MEMNUN OLDU"
Coşkuner çalışmadan hem vatandaşın hem de örgütün memnuniyet duyduğunu aktararak, "Ben tüm ilçe başkanlarının aynı ilçede sahaya çıkmasına yönelik fikrimiz Genel Başkan Yardımcımız Oğuz Kaan Salıcı ile de paylaştım. Kendisinin de hoşuna gitti. İl Başkanımız Deniz Yücel ile de paylaştım kendisinin de hoşuna gitti. Zaten biz il başkanımızla ve il yöneticilerimizle İzmir'in tüm ilçelerine gidiyoruz ama ilçe başkanlarımızı da saha çalışmalarına katalım ve onlar da halkın nabzını tutsun dedik. İlçe başkanlarımız kendi ilçelerinde halkın nabzını tutuyor. Mert Özcan Çiğli'nin kokusunu alıyor, nabzını tutuyor ama Bornova'nın da kokusunu alsın istedik, Bayraklı ileç başkanımız Menemen'in sorunlarını dinlesin istedik. Tüm ilçe başkanlarımız şunu gördü; vatandaş sandığı istiyor. Bütün ilçelerde sorun aynı, insanlar ekonominin cayır cayır yandığını, Türkiye'nin fabrika ayarlarına dönmesi gerektiğini düşünüyor, istiyor. Bu çalışmaya başladık, ilerleyen süreçte birinci bölgeden sorumlu il başkan yardımcısı arkadaşımız da bu çalışmayı yapacak. İlçe başkanlarımız birikimleriyle vatandaşla fikir alışverişi yaptı, vatandaşın da bu çalışma çok hoşuna gitti" açıklamasında bulundu.