Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanlıkları, birlik ve dayanışma toplantılarını yapmayı sürdürüyor. Toplantılara, çevre ilçelerin belediye başkanları ve ilçe örgütlerinin yanı sıra Millet İttifakı bileşeni İYİ Partili ilçe başkanları da davet ediliyor. Bu kapsamda dün akşam gerçekleşen CHp Beydağ birlik ve dayanışma toplantısına Ödemiş Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Eriş, İYİ Parti İlçe Başkanı Yasin Kımız da katıldı. Edinilen bilgiye göre, toplantıda konuşan Başkan Eriş’in sözleri nedeniyle İlçe Başkanı Kırmızı, davetli olarak katıldığı toplantı salonunu terk etti. 

“KİRAZ GÖNDERMESİ” 

Basına kapalı düzenlenen Beydağ Birlik ve Dayanışma Toplantısında konuşan Başkan Mehmet Eriş’in, “Salim kardeşimiz adayımız olmuş olsaydı Kiraz’da da bayrağımızı gururla dalgalandırırdık. Maalesef bugün aramızda kendisi yok” dediği ifade edildi. Eriş’in sözleri üzerine İYİ Parti Beydağ İlçe Başkanı Yasin Kırmızı salonu terk etti.  

KIRKPINAR, “KİRAZ ONURUMUZDUR” 

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Kırkpınar, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş’e tepki gösterdi. Kırkpınar, “Aradan geçen 30 aydan sonra sarf ettiğiniz sözlere dikkat edeceksiniz. İttifakın ruhunu yaşatmak ve taşımak yalnızca bize düşerse o zaman yük olur ‘Kiraz’ onurumuzdur” dedi.  

“MİLLET İTTİFAKI CHP ELİYLE KAYBETTİ” 

Kırkpınar, GÜNDEME Bakış’a yaptığı açıklamada, “Millet İttifakı olarak İzmir’de İYİ Part’nin aday çıkarttığı 2 ilçe vardı. Bunlardan biri Tire diğeri de Kiraz’dı. Salim Bey, CHP’nin Kiraz İlçe Başkanıydı, Demokratik Sol Parti’den aday oldu. Cumhuriyet Halk Partisi’nin o günkü ilçe başkanı İsmet Bey’le birlikte çalıştılar ve orada biz kaybettik. Millet İttifakı Cumhuriyet Halk Partisi eliyle Kiraz’da seçimi kaybetmiş oldu. Biz bunu defalarca dile getirdik ama sonuç alamadık. Bugün Mehmet Eriş’in konuşması üzerine de bizim ilçe başkanımız davetli olduğu toplantıdan ayrıldı” diye konuştu.  

NE OLMUŞTU?

2019 yerel seçimlerinde Kiraz İlçesinde, Millet İttifakı İYİ Partili Mehmet Emin Avşar’ı belediye başkan adayı olarak çıkartmış, bunun üzerine CHP’li Salim Özkarakaş da Demokratik Sol Parti’den belediye başkan adayı olarak yarışa girmişti. Karakaş girdiği seçimden yüzde 40,98 oy alırken İYİ Partili Avşar ise 8,97 oy almıştı. AK Partili Saliha Özçınar yüzde 47,33 oy alarak seçimi kazanmıştı.