GÜNDEME BAKIŞ - CHP İl Başkan Yardımcısı Şener Akdemir, Kemalpaşa'da yaşayan Rojin Koç'un puanı tutmayan okula gitmek istemesine yönelik açıklama yapan AK Parti İl Başkan Yardımcısı Dilaver Kişili ve AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal'a yanıt verdi.

Akdemir'in açıklaması şöyle: 

Demokratik ülkelerde siyasetçiler birbirine, vatandaş siyasetçilere soru sorar ve bu kişinin demokratik hakkıdır. İl Başkanımız Sayın Deniz Yücel de Kemalpaşa’da esnaf ziyareti yaparken yanına gelen Rojin Koç'u dinlemiş ve öğrenicinin sorununu, toplumsal sorunlara duyarlı bir siyasetçi olarak, Milli Eğitim Bakanı'na ve İl Milli Eğitim Müdürü' ne sosyal medyadan sormuştur. Siz sahaya çıkamadığınız için bu sorunlar size gelmiyor.

İl Başkanımızın sorusu karşısında AKP’li iki kafadar o kadar incinmiş ki, biri konuyu belediyelere getirmiş, diğeri de çökerttikleri milli eğitim sistemini savunmuş. Evvela belediyelerimizde Özgür Hızal  bey ne ayrımcılığı görmüş onu da açıklasaydı işkembeden sallamamış olurdu. Kerem Ali Bey’den sonra İl Başkanlığı için yanıp tutuşmasına bağlıyorum bu durumu. O yüzden, onun bu sefil iştihasını anlıyorum…

Sayın Kişili !

Çocuk, imam hatip lisesine gitmek istemiyor, ancak milli eğitim çocuğu imam hatip lisesine yönlendiriyor nedenini açıklar mısın? Taşınan her öğrenciye aynısı mı yapılıyor? Puanı tutmuyor diye bir başka kentten gelen Anadolu Lisesi öğrencileri imam hatiplere mi yönlendiriliyor?

Milli Eğitim Bakanlığı’nda binlerce öğretmen ücretli statüsünde yani yevmiye usulü çalıştırılıyor. Bundan haberiniz var mı?

Kapattığınız köy okullarından çocuklar taşımalı eğitim sisteminde çileden başka bir şey öğrenmiyor. “Ben cahillerin ferasetine güveniyorum” diyen Rektör’ü alıp YÖK denetleme kuruluna atadınız.

Türkiye’de 25-34 yaş aralığındaki genç yetişkinlerin yüzde 41’i ortaöğretim mezunu bile değil. 20 yıldır iktidardasınız, bu ne rezalet?

Eğitime katılım oranında doğu ile batı arasında uçurumun farkında bile değilsiniz.

Türkiye’de 25-64 yaş aralığındaki yükseköğretim mezunu nüfus oranı Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde % 13, Ankara’nın da içinde bulunduğu İç Anadolu’da bu oran yüzde 32’ye ulaşıyor. Ankara’yı hesaba katmadığınızda ne olur sen hesaplarsın. Çok biliyorsun ya başarı sıralamasının ne olduğunu.

Türkiye’de okuma yazma bilmeyen, 2.024.979, ilkokul mezunu 17.579.747, okuma yazma bilip okul mezunu olmayan 7.782.603 yurttaşımız var. Toplamına baktığında 27 milyonu geçiyor. Bir gece ansızın gireriz dediğiniz Yunanistan’ın nüfusu 11 milyon. Bu arada; İstatistikler TÜİK’ten. Belki düşürmüşlerdir. Sen doğrusunu öğrenince paylaşırsın bizimle de.

Çok uzattım biliyorum, beyniniz yandı. 20 yılda yaptığınız: İçinde eğitim olmayan okullar, sağlık olmayan hastaneler, adalet olmayan adalet sarayları, geçilemeyen köprüler, uçuş yapılmayan havaalanları… Kafanız betondan başka bir şeye basmadığı halde yüzyılın en saçma toplu konut projesine de imza atmak nasıl bir şey ben de size bunu sormak isterim. Dediğin gibi her çocuk eşit şartlarda okuyacak ama biz geldiğimizde!