Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ -  CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu korona virüs ile mücadele günlerinde birçok iş yerinin kapanması ve sokakların boşalmasıyla sokak hayvanların aç ve susuz kalmaması için örnek bir kampanyaya imza attı. Dünya Sokak Hayvanları Gününde İzmir’in çeşitli noktalarına mama ve su bırakan Gruşçu, “Dünyada şu anda 6 yüz milyonu aşkın sokak hayvanı var. Bizim şu an onlara umut olma zamanımız. Kovid-19’dan tüm dünya etkilendi. İnsanlık büyük bir mağduriyet yaşıyor. İnsanlar hastalıkla mücadele ederken sokak hayvanlarını da unutmamalı. Biz sokak hayvanları için yeni bir kampanya başlatıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Örgütü olarak yönetimdeki arkadaşlarımızla beraber sokak hayvanlarını hatırlıyoruz ve ‘Can Canı Unutmaz’ kampanyası adı altında bir kap su bir kap mama sokak hayvanlarına veriyoruz. Bu çağrımız sadece Türkiye’de yaşayan yurttaşlarımıza değil. Aynı zamanda dünyanın her yerinde yaşayan insanlarımıza Korona ile mücadele ederken insanlığın unutmaması gereken sokak hayvanları olduğunu belirterek onlara bir kap  su bir kap mama vermek her gün buralarda olacağız. Biz onlara yardım elimizi daima uzatacağız. Bizler tüm ihtiyaçlarımızı bir şekilde karşılayabiliriz ancak sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını kendi kendilerine karşılayabilmesi çok mümkün değil. Bizler olmazsak onlar çaresiz, mutsuz. Onların umudu olarak biz bir yandan Kovid- 19 ile savaşacağız sağlıklı bir gelecek için sağlıklı nesiller yaratabilmek için mücadele vereceğiz. Bir yandan da sokak hayvanlarımızı asla ve asla unutmayacağız. Sizlerden ricamız her gün bir kap su bir kap mama sokak hayvanlarına bırakın. Bu kampanyayı daha ileriye taşımaya ihtiyacımız var’’ dedi.

‘’MALİYETİ 5 LİRA’’

 Bir sokak hayvanının günlük ihtiyacının 5 liraya karşılandığını belirten CHP’li Gruşçu, kuşları, kedileri ve köpekleri besledi. Sokak hayvanlarının insanlar olmazsa ihtiyaçlarını karşılayamayacağını vurgulayan Çağrı Gruşçu, “Can Canı Unutmaz Kampanyası ile sizden tek isteğimiz, sokakta yaşayan kediler, köpekler ve kuşlar için onların buna ihtiyacı olduğunu bilerek bu kampanyaya devam edelim. Bu kampanya sadece Türkiye için değil dünyadaki tüm milletlerin katılması gereken bir kampanyadır. Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Örgütü olarak başlattığımız bu kampanyaya destek olmanızı istiyoruz. Şu anda bizler gıda ihtiyacımızı çeşitli bağışlar ve yardımlarla sürdürmeye çalışıyoruz. Bir kedinin ve bir köpeğin sokakta ihtiyaçlarının karşılanması günlük 5 liradır. Bu 5 liralık ihtiyacın karşılanması çok zor değil. Bunu karşılayabilecek güçteyiz. O yüzden ricamız herkesin duyarlı olması ve sokak hayvanlarını unutmamasıdır. 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Gününde şimdi hep beraber önce kuşları beslemeye sonra kedi ve köpekleri beslemeye devam edeceğiz. İlk olarak Buca İlçe Örgüt Başkanı Hacer Taş’a meydan okuyorum. Sokak hayvanlarını beslemeye ve kampanyaya katılmaya davet ediyorum’’ dedi.

BUCA ÖRGÜTÜ OLARAK BİZ DE İZİN VERMEYECEĞİZ!
Gruşçu’nun başlattığı kampanyayı Gündeme Bakış’a değerlendiren Buca İlçe Başkanı Hacer Taş kampanyayı bir adım öteye götürerek 2 ilçe başkanına meydan okuyacağını dile getirdi. Sokak hayvanlarının aç kalmasına izin vermeyeceğini belirten Taş, “Ben de can canı unutmaz kampanyasına gönülden destek veriyorum. Biz hiçbir canı unutmayız. Ülke olarak zorlu bir süreçten geçiyoruz, bu süreci kardeşlik ve barış içinde hep birlikte atlatacağız. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da dediği gibi bizler hiçbir çocuğun yatağa aç girmesine müsaade etmeyeceğiz. Sokaktaki bizim şefkatimize ihtiyacı olan sokak hayvanlarımızın aç kalmasına izin vermeyeceğiz. Konak İlçe Örgütümüzün Başkanı Sayın Gruşçu’yu bu güzel ve örnek kampanya için tebrik ediyorum. Kendisinin meydan okumasını aldım, gereği yapılacaktır. Yarın Buca’da sokak hayvanlarımızı besleyeceğiz. Ben bir adım ileriye gideceğim ve 2 ilçe başkanımıza birden meydan okuyacağım’’ dedi.