Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’na destek yağıyor. Seçimlerinde hazine yardımlarından faydalanma hakkı bulunmayan İmamoğlu için partisi CHP tarafından başlatılan maddi destek kampanyasına Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, belediye meclis üyeleri ve ilçe yöneticileri de katıldı.

İMAMOĞLU SADECE CHP’NİN DEĞİL, TÜRKİYE’NİN ADAYI
Partililerin simgesel olarak 100’er lira bağışlayarak katıldıkları kampanyayla ilgili konuşan CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, İzmir’de bu anlamda öncü olduklarını belirterek, “23 Haziran’da yapılacak olan seçimlerin olumlu sonuçlanması için desteğimizi sunmak üzere bir araya geldik. Bu sadece ekonomik bir destek değil, aynı zamanda demokrasi, adalet ve kardeşlik adına da atılmış bir adımdır. Büyüyerek de devam edecektir. Bu kampanya içerisinde yer alacak tüm yurttaşlarımızın bizim yanımızda yer aldığını biliyoruz. Bizi bir arada tutan bu yardımlaşma ve dayanışma duygusunun 23 Haziran’da yapılacak seçimler için çok önemli olduğunun farkındayız. İstanbul’da tüm seçmenlerimizin sandık başına gitmelerini istiyoruz.  Aydınlık bir gelecek için, gençlerimiz, yaşlılarımız, çocuklarımız, emeklilerimiz, kadınlarımız, engellilerimiz, işçilerimiz için bu mücadele ve dayanışma ortamını büyütmeye devam edelim. Ekrem İmamoğlu artık sadece CHP’nin değil, tüm İstanbul’un ve tüm Türkiye’nin adayıdır. Bu seçimler demokrasi, huzur, barış ve adalet adına bir mihenk taşıdır. Her şey çok güzel olacak diyerek ülkede yeni bir süreci başlatıyoruz” diye konuştu.

KONAK İLÇE YİNE LOKOMOTOF OLACAK
İlçe Başkanı Gruşçu, 23 Haziran tarihinde örgüt halinde tam kıta İstanbul’da nöbet tutacaklarını ve görev başında olacaklarını vurgulayarak şunları kaydetti: “İzmir İl Başkanımız Deniz Yücel geçtiğimiz günlerde İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Genel Başkan’ımız Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. İstanbul’daki desteğin yol haritası çizilmeye başlandı. Sadece İzmir değil, tüm Türkiye’den çok ciddi bir katkı olacak. İzmir örgütlü gücüyle İstanbul seçimlerinde yer alacak. İstanbul’da tüm örgütlerimizle birlikte bir çalışma gerçekleştireceğiz. Konak ilçesi olarak bu çalışmanın da lokomotifi olacağız. İlk bağış kampanyasında biz yer aldık. İstanbul’da da ilk gidenler de biz olacağız. Diğer ilçe örgütlerimiz de bu yardımlaşma ve dayanışmaya hazır. Biz İzmir olarak bu sürece hazırız. Verilecek her görevi yerine getirmeye hazırız. Bunun için de gerekli altyapı çalışmalarına başladık.”