Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ -  CHP Konak’ta Eylül ayında başlaması beklenen delege seçimleri öncesi ekipler beklemede…2017’nin Kasım ayında gerçekleştirilen ilçe kongresinde Şakir Başak, başkan seçilmiş ancak delege seçimlerinde ve kongre sırasında sert tartışmalar yaşanmıştı.

418 DELGENİN 214’ÜNÜN OYUYLA SEÇİLDİ
Kongrede, Başak’ın karşısına Özgür Kaplan çıktı. Ancak Kaplan, aday olmasını gerektirecek imzası zamanında divana veremediği için Başak seçime tek başına girdi. Başak, yönetim listesine tepki gösteren delege oy kullanmadan kongre salonundan ayrıldı. 418 oy kullanma hakkı bulunan delegelerden sadece 280 oy kullanıldı. Başak 214 oyla seçildi.

BAŞAK İSTİFA ETTİ!
Başak, kongreden yaklaşık dört ay sonra görevinden istifa etti. İstifanın ardından toplanan yönetim oybirliği ile Çağrı Gruşçu ilçe başkanı olarak seçti.

GURUŞÇU DEVAM ETMEK İSTİYOR
İlçe yönetimi içerisinden seçilen Gruşçu, kongre kazanarak yoluna devam etmek istiyor. Eski İlçe Başkanı Başak’ın ve Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın da desteğini alan Gruşçu delege seçimlerine hazırlanıyor.

BATUR KİMİ DESTEKLEYECEK?
20 yıl Narlıdere Belediye Başkanlığı yapan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun görevlendirmesi ile 31 Mart yerel seçimleri öncesi CHP’nin Konak Belediye Başkan adayı olan ve seçimi rekor oyla kazanan Abdül Batur’un süreçte kimi destekleyeceği merak konusu. Kulislerde; Batur’un adaylığının açıklanmasının ardından kendisine tam destek veren, seçim çalışmalarında Batur’u biran olsun yalnız bırakmayan Gruşçu’nun Başkan Batur’un desteğini alacağı konuşuluyor. Partililer, “Konak’ta şimdiye kadar ilçe ve belediye çatışması yaşandı. İlk kez bu süreçte böyle bir şey olmadı. Batur ve Guruşçu uyum içerisinde çalışıyor” diyor. 

MUHALEFET SÜRECİ İZLİYOR
2017 kongresinde Başak’ın karşısında olan Kazım Umdular, Ali Yılmaz gibi isimler ise süreci izliyor. Muhalefet, “Delege seçimlerinde ‘sen, ben, bizim oğlan’ hareketleri olmasın. Uzlaşı içerisinde isimler belirlensin” diyor.

PANSUMAN BİLE YAPILMADI
Gündeme Bakış’a konuşan partililer, “2017’de yaşanan olayların pansumanı bile yapılmadı. Bu yüzden tedaviye bile geçilmedi. Delege seçimlerinde yaralar sarılırsa tek adayla seçim yapılır. Aksi halde çift adaylı bir kongre olur” görüşünü dile getiriyor.

58 İL KONGRESİ İŞTAH KABARTIYOR!
Konak il delege sayısının fazla olması nedeniyle iştah kabartıyor. İl kongresine yönelik planları olanlar kendilerine yakın isimlerin listede olmasını istiyor. 

YARIN: BAYRAKLI