Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ – CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu’nun bir partiliyle yaptığı konuşmanın ses kaydı ortaya çıktı. Gruşçu’nun İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a yönelik söylediği sözler nedeniyle dün akşam saatlerinde istifa etmek zorunda kaldı.  

GECE BOYU GÖRÜŞME

Gruşçu’nun istifasının ardından kimin ilçe başkanı olacağı merak konusu oldu. Dün gece boyunca Başkan Batur, İl Başkanı Yücel ve Gruşçu arasında yoğun bir görüşme trafiği yaşandı. Batur’un direkt olarak Guruşçu’yla görüşmediği öğrenildi.

DEĞİRMENCİ İSMİ ÖNE ÇIKMIŞTI AMA..

Dün öğleden sonra Gruşçu’nun istifa edeceğinin anlaşılmasının ardından İlçe Sekreteri Gülden Aslı Değirmenci’nin ismi ilçe başkanlığı için öne çıktı. Ancak daha sonra Değirmenci ismine bazı yöneticiler şiddetle karşı çıktı.

Akın Küçükoğullarından (SOLDA)

KÜÇÜKOĞULLARINDAN İSMİ ÖNE ÇIKTI

Bunun üzerine yeni bir isim arayışı başladı ve Başkan Batur’un da desteğini aldığı öne sürülen İlçe Başkan Yardımcısı ve Konak Spor Komisyonu Başkanı Akın Küçükoğullarından ismi öne çıktı.

İLDEN YAZI BEKLENİYOR

Konak İlçe yönetimi il başkanlığından gelecek yazının ardından olağanüstü toplanarak kendi içinden birini ilçe başkanı seçecek. Yeni başkanının üye salt çoğunluğunu alması gerekiyor. 16 yönetim kurulu üyesinin 9’unun oyunu alan CHP Konak ilçe başkanlığı koltuğuna oturacak.