Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - CHP Kınık İlçe Başkanı İsmail Yılmaz, ilçede yapılan saha ve öbek çalışmalarına yönelik bilgi verdi. Yılmaz, Kınık'ta büyük çoğunluğun tarımla ilgilendiğini bu sebeple öbek çalışmalarından daha çok saha çalışmaları yaptıklarını ve tarlaları ziyaret ettiklerini kaydetti. Öbek çalışmalarına Eylül ağırlık vereceğini belirten Yılmaz, "Kınık bir tarım kenti. Bu aylarda gündüz vakitlerinde kahvehaneler bile boş, insanlar tarlalarda çalışıyor, evlerde de kimse olmuyor. Bu sebeple biz de CHP Kınık İlçe Örgütü olarak rotamızı tarlalara çevirdik. Çiftçilerimizi ve çalışanları tarlada, bahçede ziyaret ediyoruz, öğle molalarında onlara eşlik ediyoruz. Biliyorsunuz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'in 'Başka bir tarım mümkün' diyerek yola çıktığı, ortaya koyduğu bir vizyon var. Tunç Başkanımız başta kooperatifçilik olmak üzere tarım alanında birçok başarılı çalışmaya imza atıyor. Biz de Kınık'taki çiftçimize, üreticimize Tunç Başkanımızın 'Başka bir tarım mümkün' başlığı altında yaptıklarını anlatıyoruz" dedi. 

"KILIÇDAROĞLU ÜRETİCİDEN TAM PUAN ALIYOR"

Yılmaz, başta üretici ve çiftçi kanadı olmak üzere ilçede CHP'ye büyük bir yönelim olduğunu aktararak, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tarıma büyük önem veriyor. Üretime, üreticiye çok büyük önem veriyor. Çiftçilerin kredi borçlarından tutun, traktör hacizlerine kadar sektörün tüm sorunlarına hakim ve daha da önemlisi tüm sorunlar için ortaya net çözümler koyuyor. Bu da üreticiden tam puan alıyor. Dolayısıyla Genel Başkanımızın tarım alanındaki konuşmaları, çalışmaları Kınık'ta partimize büyük ilgi yaratıyor. Bu ilgi de hem oy olarak hem de üye olarak bize yansıyor" ifadelerini kullandı. 

"ÖBEK ÇALIŞMALARINA EYLÜL'DE BAŞLIYORUZ"

Öbek çalışmalarına Eylül ayında hız vereceklerini anlatan Yılmaz, "Biz şu dönemde öbek çalışmalarımızı yapamıyoruz çünkü başta da söylediğim gibi insanlar tarlada, bahçede bu aylarda. Saha çalışmalarımızda da hız kesmiyoruz ancak öbek çalışmalarımıza Eylül ayı itibariyle başlayacağız. Kınık'ta CHP'nin oyu artıyor, bunu da sahada net şekilde görüyoruz" diye konuştu. 

"ARITMADAKİ SORUN BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMELİ"

Yılmaz geçtiğimiz günlerde Elmadere Polyak Maden firmasının arıtmasının bozulması sonucu çamur akan Karadere'ye de dikkat çekerek firma yetkililerine seslendi. Yılmaz, "Karadere ilçemiz için önemli bir dere, biz maden firmalarını arıtma ve çevre duyarlılığı noktasında daha hassas olmaya davet ediyoruz. Deremizden çamur akmasını istemiyoruz. Bu arızanın bir an evvel giderilmesini istiyoruz. Çevre, bizim çocuklarımıza bırakacağımız en değerli miras" ifadelerini kullandı.