GÜNDEME BAKIŞ – CHP’nin her yerel ve genel seçimlerde rekor kırdı ilçe Karşıyaka’da önümüzdeki Eylül ayında yapılacak delege seçimleri öncesi büyük hareketlilik yaşanıyor.

2017’DE ÇİFT LİSTELİ SEÇİM!
2017’de gerçekleştirilen Karşıyaka kongresinde Uğur Yıldırım’la Serdar Koç yarışmıştı. Dönemin Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, kongre salonunda yaptığı konuşmada, “Bu seçimin benim oylandığım bir seçim olduğunu biliyorum” sözleri hala akıllarda…

AĞIR TOPLAR YILDIRIM’I DESTEKLEDİ
Karşıyaka siyasetinde etkisi olan Ali Engin, Cevat Durak, Cihan Türsen gibi isimler Yıldırım’ı açık bir şekilde desteklemiş seçimin sonucunda da Yıldırım 244, diğer aday Koç ise 164 oy almıştı.

YILDIRIM’I DÜŞÜRMEYE ÇALIŞTILAR
Geçtiğimiz aylarda ise CHP Karşıyaka’da sürpriz bir gelişme yaşandı. Yönetimi Yıldırım’ı düşürmek için istifa etti ancak istifalar yeterli sayıya ulaşamadı. Başkan Yıldırım, bu operasyondan İl Başkan Yardımcısı Sedredil Coşkuner’i sorumlu tuttu. Coşkuner ise Yıldırım’ı sözlerini ispat etmeye davet etti.

KARARI DELEGE VERECEK
Eylül ayında başlayacak delege seçimleri öncesi CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, aday olup olmayacağı ile ilgili, “Kararı partililer verecek” diyerek adaylığa göz kırpıyor.

ENGİN, DURAK İSTEMİYOR
Karşıyaka siyasetinde etkin olan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak ise Yıldırım’ın aday olmaması noktasında ısrarcı…Bu isimlerin yanı sıra Karşıyaka eski Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, CHP Kadın Kolları İl Başkanı Nurşen Balcı, İl Başkan Yardımcısı Sedredil Coşkuner, Önder Koç, Muzaffer Karayılan gibi isimler de “değişim”den yana tavır sergiliyor.

TUGAY NE YAPACAK?
31 Mart yerel seçimlerinde Karşıyaka Belediye Başkanı seçilen CHP'li Cemil Tugay’ın süreç içerisinde takınacağı tavrın seçimde belirleyici olacağı belirtiliyor. Kulislerde Başkan Tugay’ın da yeni bir başkan ve yönetimin göreve gelmesi yönünde tavır aldığı belirtiliyor.

ALABAY YILDIRIM’IN ARKASINDA
Karşıyaka siyasetinde etkin olan bir diğer isim, İl Başkan Yardımcısı Adnan Alabay ise Yıldırım’ın arkasında duruyor. Kulislerde, Yıldırım’ın aday olmasa bile kendisinin ve ekibinin bir ismi destekleyeceği konuşuluyor. Bu ekibin partili bazında çalışma yaptığı belirtiliyor.

YAVAŞOĞLU ÇALIŞIYOR
CHP Karşıyaka siyasetinin sevilen ismi, yerel seçimler öncesi belediye başkan aday adayı olan Serdar Yaşavaşoğlu ise ilçe başkanlığına talip olan ilk isim oldu. Yavaşoğlu, mahallerde toplantılara şimdiden başladı.

BALCI SESLERİ
Parti kulislerinde CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı’nın ismi de adaylık noktasında geçiyor. Balcı’nın ise, “Eğer ortak bir görüş olursa bunu değerlendiririm” dediği belirtiliyor.

YARIN: ÇİĞLİ VE MENEMEN