GÜNDEME BAKIŞ-  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü'nde ilçe kongreleri tam gaz devam ederken, Cumartesi mesaisinin sonucu merakla beklenen yarışlarından birine Karabağlar sahne oluyor.  Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongrede Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun da desteklediği İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ile muhalefet cephesinin adayı İl Eski Başkan Yardımcısı Mehmet Türkbay yarışıyor.

Kongreye İzmir Milletvekili Atila Sertel, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, Konak Belediyesi Başkan Yardımcısı Asker Güneş, Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur, il yöneticileri ve partililer katıldı. 

Kongre coşkulu bir atmosferde başlarken, salonda adayların sloganlarının yazılı olduğu afişler yer aldı. Ali İhsan Yıldız’ın fotoğrafının yer aldığı afişte ‘Demokratik, Katılımcı, Güçlü Örgüt ile Yeniden Birlikte Başarmak İçin’ sloganı yer alırken Mehmet Türkbay’ın fotoğrafının olduğu afişte ise ‘Örgüt, emek, mücadele, vefa. Aşkla Karabağlar’ yazısı dikkat çekti. 

Kongrenin divan başkanlığını CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır yapıyor. 

Kongrenin açılış konuşmasını Divan Başkanı ve CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır yaptı.

Parti içi önemli mesajlar veren Bayır şunları söyledi: CHP son genel ve yerel seçimlerde ciddi bir başarıya imza atmıştır. Yani son 9 seçimi kaybeden bir CHP değildir. Bunu not olarak beynimizde tutalım. AKP’nin Milletvekili sayısı son seçimlerde azalmıştır. Bundan 8 ay önce girdiğimiz yerel seçimlerde de zaten farklılığını hep ortaya koyan İzmir’i saymıyorum ama İstanbul, Adana, Ankara, Mersin gibi önemli yerleri geri aldık. Hepinizin bilmesini istiyorum; Türkiye’deki 82 milyon nüfusun yüzde 64’ü CHP’li belediyeler tarafından yönetilmektedir. 37 yıllık siyaset hayatımda CHP’yi iktidara ilk kez bu kadar yakın görüyorum. O zaman ne yapmalıyız? İktidara bu kadar yakın olan bir partinin üyeleri nasıl davranmalı, nasıl konuşmalı? Biz Cumhuriyeti kendi ayarlarına geri döndürmek için bir bir elden çıkarılan Cumhuriyet kazanımlarını geri almak için iktidar olmak zorundayız. Partimizin iktidar olmasını görmeden gözlerini kapamak istemeyen insanlar var, bunu hak ediyorlar. Kendi bireysel karakterimizi, kişisel çıkarlarımızı bir kenarıya bırakarak sadece CHP iktidarını kurmay çalışmalıyız. Kendimizi buna endekslemeliyiz. Biz gelir geçeriz, milletvekilleri, belediye başkanları, genel başkanlar… Hepimiz bir gün bu görevleri bırakacağız. Burada da önemli olan kimin ilçe başkanı olduğu değil. Bu demokratik bayrak yarışıdır. Bu partide aday olan iki arkadaşımız da gereken niteliğe ve birikime sahiptirler. Bugün buradan kimse galip ya da mağlup olarak ayrılmayacak. Birleşerek geldik, birleşerek çıkacağız. Ayrışırsak yok oluruz, birleşirsek iktidar oluruz. Sizden bir şey rica ediyorum; kongremizin başındaki gibi düğün yapar gibi nasıl bir kongre yapılacağını tüm Türkiye’ye örnek olarak gösterelim. Yandaş basın ‘Karabağlar’da kavga çıksın manşetlerden versek’ diye bekliyorlar. Buna asla müsaade etmemeliyiz. Geriye dönüp baktığımızda partimizin iktidar olamama gerekçelerinde birçok neden vardır elbette ancak  benim tespitim şu; Bizim rakibimiz biziz. Biz nedense bu tip yarışlarda ayrıştırmaya götürme, kendi ayağımıza sıkma konusunda yanlışlar yapıyoruz. Burası CHP Karabağlar ilçe kongresidir. İlçe başkanı Ahmet olur Mehmet olur. Önemli olan bütüncül çalışmaktır. Hepimiz aynı gemi içerisindeyiz. Bu gemiyi 2023’te iktidar yüzdürmek zorundayız.

İKTİDARI HEDEF ALDI!
Konuşmasında merkezi iktidarı da hedef alan Bayır, “Partimizi iktidara taşırken, belediye başkanlarımıza da büyük sorumluluk düşmektedir. Vatandaşa şunu söyletmeliyiz; ‘Bunlar sosyal demokrat belediyeciliği çok iyi yapıyorlar, iktidar olmayı hak ediyorlar, biz bunlara bu şansı verelim’ dedirtmeliyiz. Bunu yaparken de bir şeye çok dikkat edeceğiz; eski siyaset yapma üslubumuzu bırakacağız. Bugün ittifakla yol alıyoruz. İttifak ortağımız; İYİ Parti ve Saadet Partisi ve dışarıdan destek veren Halkların Demokrat Partisi (HDP). Bu ittifakların bozulmaması için genel başkanımız büyük özveriyle bu işi götürüyor. Bu ittifakı çatırdatmak için saraydaki zat her şeyi yapıyor. Buna izin vermeyeceğiz. İktidar partisine bu aralar anlayış göstermek lazım. AKP şu sıra ikiz doğum eşiğinde, öyle bir telaşı var. İki parti doğuracak. Çok ilginç ki AKP’den çok bu rahatsızlığı hisseden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) genel başkanı. Doğacak çocukların babası gibi ne hikmetse bu konuyla ilgili sürekli o konuşuyor. O çocuklara da başarılar diliyoruz. Biz bundan sonra AKP’ye, MHP’ye oy verenlerin oyuna talibiz. Bunu yaparken şu yöntemle yapamazsınız; ‘Bu Tayyip şöyle hırsız böyle hırsız’ diyerek, geçmişte AKP’ye oy veren bir kişiyi ikna edemezsiniz. O insanın fikrini değiştirmek için karalayarak yol alamazsınız. Onlar da bizimle beraber aynı ülkede yaşıyorlar, şuanda özgürlüklerin kısıtlanmasını, mutfaklardaki yangını onlarda yaşıyor. Geçmişte AKP’ye oy vermiş olabilirsiniz saygı duyuyorum, farklı düşünmemiz doğal ama bu sefer şu oyunuzu gözden geçirseniz, ülke iyiye gitmiyor. Gelin bu kez de CHP’yi deneyin’ diyerek oy istemek lazım. Lütfen onlara hastalıklı, öcü gibi bakmaktan vazgeçin. O insanlara öyle baktığınız sürece CHP’ye oy vermeleri için ikna edemezsiniz” diye konuştu.

TÜRKBAY'IN LİSTESİ 

Türkbay’ın yönetim asil listesi: Ekincan Aksoy, Kemal Balkanlı, Murat Bozyiğit, Latif Dostugür, Muharrem Düzenlioğlu, Nevim İlhaber, Aysun Kale, Semra Fatma Koyuncu, Murat Köse, Gökhan Kurt, Kamuran Mut, Dönem Pasdemir, Başar Sözbir, Serap Tak, Öznur Özaskan, Emin Uztemur
İl delegeleri: Tuğçe Alakuş, İsmail Akçakoca, Adem Aksoy, Şahbal Aras, Seda Ardıç, Necati Akpınar, Abdulvahap Batıhan, İsa Biçer, Canan Bozbalak, Ömercan Bulgak, Arife Güler Burgucu, Kadınşah Bursa, İhsan Süleyman Çakır, Gökhan Çelik, Kaan Sadık Çelik, Sema Kayıran Çuhadaroğlu, Nahide Demir, Tolga Demir, Murat Demirkıran, Temel Doğru, Serdal Eren, Levent Ergel, Akın Ertok, Semra Girgin, Berivan Göneş, Kemal Gölcük, Hüseyin Güneş, Ferhat Güven, Ezgi Hatipoğlu, Gülten İmrak, Çağla Karaca, Çiğdem Kaya, Murat Keleş, Yılmaz Kızılcan, Bahtiyar Kocakahya, Mesude Koluman, Gülay Kostakoğlu, Ali Kulaç, Sıtkı Kasım Kürüm, Polat Manduz, Emre Morsümbül, Kemal Özdönmez, Fevzi Özelli, Özgün Özke, Oktay Seçmen, Muhittin Selvitopu, Özden Sert, Semra Sevingen, Emel Tangobay, Sabri Mehmet Taşdemir, Celil Turan, Mehmet Türkbay, Yusuf Yalçın, Nurhan Yanya, Sabahattin Yeşilova, Evren Yıldız, Asım Yılmaz, Vedat Yılmaz, Yaşar Camberk.

YILDIZ'IN LİSTESİ 

Yıldız’ın yönetim asil listesi:Nilgün Alpay, Gökhan Bahçeci, Halil İbrahim Catuk, Cemal Demirgıran, Derya Durnabaş, Mürbet Erdem, Laçin Ergün, Ömer Öktem, Murat Özmen, Yücel Sevinç, Orhan Şahin, Bülent Şen, Gürşah Şen, Betül Taşkentli, Asiye Tıkır, Sedef Uysal

İl delegeleri: Şafak Acar, Göksu Dilan Akar, İsmail Akçakoca, Savaş Akıncı, Ali Aksaç, Deniz Alpar, Ahmet Arık, Ali Ekber Balatacı, İsmet Basmacı, Duygu Bayin, Cansu Baykara, Erkan Büyükkaya, Koray Can, Recep Catuk, Diler Çiçek, Ahmet Dandan, Hülya Danışan, Şahin Demir, Salih Demirgıran, Bekir Derdiyok, Selin Dinçsalman, Şengül Yanar Doğan, Uğur Selçuk Dölen, Soner Erduran, Hamdin Erişen, Serpil Gül, Basri Gülaslan, Feryal Güllüada, Elçin Ilısu, Seniye Nazik Işık, Selim Yavuz Kızılcan, Ümit Kiraz, Ali Kizli, Naci Korkmaz, Özcan Utku Kutluer, Sıtkı Kasım Kürüm, Cevdet Okulmuş, Öznur Olgun, Bülent Özdel, Kumru Özer, Tahir Özgüzel, Nevaf Özmen, Atilla Öztürker, İnci Öztürker, Bülent Pasdemir, Muhittin Selvitopu, Yusuf Şafak, Gözde Şahin, Osman Şahin, Adem Şamlı, Bülent Şimşek, Tuğba Tama, Cumhur Taşdelen, Öznur Tice, Fuat Topaloğlu, Necdet Ulus, Senem Uslu, Latif Yelekcioğlu, Mahinur Yener