Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı’nın, hafta sonu Seferihisar’da düzenlediği örgüt buluşmasında bazı ilçe başkanları 29 Ekim Kadınları Derneği’ne yönelik şikayetlerde bulunmuştu. İlçe Başkanları CHP İlçe Kadın Kolları’nın, derneğin oluşum sürecinde yok sayıldığını, dışarıda bırakıldığını  aktarmıştı. İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, konuya ilişkin GÜNDEME BAKIŞ’a yaptığı açıklamada, herhangi bir dışlama ya da ötelemenin söz konusu olmadığını aktardı.  

“BU İŞİN DİZAYNINI BEN YAPMADIM” 

Başkan Uçar, 29 Ekim Kadınları Derneği’nin henüz kurulum aşamasında olduğunu belirtti. Kuruluş işlemlerinin bitmesinin ardından derneğe üye olmak isteyen tüm kadınların üye olabileceğini vurgulayan Uçar, “Kadın kollarının yok sayılması gibi bir şey yok burada. Sonuçta bu bir dernek kuruluşudur. Dernek kuruluşunda parti gözetmeden partili, partisiz herkes buraya üye olabilir. Burada sadece prosedür işleri için 3-4 kişi alındı. Bunun dizaynını da ben yapmış değilim, bu iş bana verilmiş değil. Parti kimliği olmayan kişilerin yapması da daha doğru. Bizler de tabi ki destek vereceğiz, bu derneğin içinde bizler de olacağız. Bizim zaten STK’larla, derneklerle iletişimimiz var. Burada derneğin kuruluşu yapıldıktan sonra üyelikler alınacak, kongre yapılacak. Şu anda kongre yapılmıyor. Yani 50 kişi tamamlamak gerekiyor, 50 üye tamamlandıktan sonra kongreye gidilecek. Bu süreçte ötelenmiş, kadın kolları yok sayılmış diye bir şey yok. İlçe başkanlarımız içeriği bilmedikleri için ya da açıklama yapılmadığı için kendilerine böyle bir şey düşünmüş olabilirler” dedi.  

“ÜYELİK FORMLARI HENÜZ İZMİR’E GELMEDİ” 

Üyelik formları gelecek, üyelik formları geldikten sonra da isteyen arkadaşlarımız, isteyen kız kardeşlerimizin hepsine kapıları açık 29 Ekim Derneği’nin. Prosedür işleri için birkaç kadın arkadaşımızı almış 29 Ekim Kadınları Derneği ve dışarıdan almış. Hem partili hem partisiz olsun diye düşünmüşler ama kesinlikle öteleme yok. Üyelik formları daha İzmir’e gelmedi. Sadece prosedürleri hızlandırmak için birkaç kişi alındı. Dernek kurmak için 3 – 5- 7 kişiye ihtiyaç oluyor, nüfus oranına göre belirleniyor bu sayı da. Arkadaşlar bunları değerlendirmiştir. Ardından üyeliklerine bizler de katkıda bulunacağız. İsteyen arkadaşlarımız üye olacaklar” ifadelerini kullandı.