Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ -  TMMOB İzmir Şubesi adına açıklama yapan Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanı İlker Kahraman yarımadanın yüzde 58’ini kapsayan Çeşme projesinin başta anayasa olmak üzere ilgili tüm mevzuata aykırı olduğunu öne sürmüştü. 

CHP’LİLERE ANLATTI
“Bilgi birikimimizi, kentimizin kalıcı çıkarları için kullanmak, sermayenin saldırılarına karşı kentimizi ve doğamızı korumak toplumsal sorumluluğumuzdur” diyen Kahraman ve TMMOB Birleşenleri CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel, Tacettin Bayır ve Kani Beko ile bir araya gelerek Çeşme projesiyle ilgili değerlendirme toplantısı yaptı. Yapılan toplantı sonrası açıklama yapan Kahraman, “Genel değerlendirme yaptık, bu değerlendirmeleri de düzenli olarak yapma kararı aldık. Konuyla alakalı daha sık görüşüp, istişarelerde bulunacağız. Birbirimizle bilgi alışverişinde bulunacağız. Biz Çeşme Projesi ile ilgili dava açtık. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, milletvekilleri Atila Sertel, Tacettin Bayır ve Kani Beko Türk Mühendis ve Mimar Odalarının yanında olacaklarını söylediler. Çeşme projesi ile alakalı kamuoyunun ve İzmirlilerin çıkarları için birlikte çalışacağız” dedi.

“SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise projede kamunun yararını gözeteceklerini vurgulayarak, “Milletvekillerimiz Atila Sertel, Tacettin Bayır ve Kani Beko’nun da katılımıyla Türk Mimar ve Mühendisler Odası ile bir araya gelerek gündem değerlendirme toplantısı yaptık. Toplantımızda meslek odalarının seçim yöntemlerinin değişimine ilişkin yapılan girişimi ve Çeşme projesini ele aldık. TMMOB temsilcilerimiz odaların seçim yönteminin değişimine ilişkin gündeme getirilen görüşlerin, yapılmak istenilen değişimin demokratik olmadığını düşünüyorlar. Demokrasiyi, çok sesliliği, ortak aklı savunan bir siyasi anlayış  olarak biz de aynı noktadayız. İktidar tarafından meslek odalarının seçim sisteminin çıkarılacak bir yasa ile yeniden düzenlenmek istenmesinin tek sebebi eleştiren, iktidarla aynı şekilde düşünmeyen  akademik meslek kuruluşlarının sindirilmek ve dizayn edilmek istenmesidir. Çeşme projesiyle ilgili olarak da vatandaşlarımızın hassasiyeti mevcut, iş ve istihdam beklentisi var. İzmir’de hayata geçirilecek her projenin İzmirlinin yararına, menfaatine uygun olması bizim başlıca önceliğimizdir. Biz Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hayata geçirmek istediği Çeşme projesinde de kamu yararını ön planda tutacağız. TMMOB Çeşme projesine dava açmış, bizden de kendilerine destek olmamızı istediler. Biz de tamamen kamu yararını gözeterek sürecin takipçisi olacağız” dedi.