Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ikinci bölge ilçe başkanları ile birlikte Bornova'da saha çalışması yaptı. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ'un da katıldığı çalışma, İduğ'un 3 yıl sunumu ile başladı. Heyet 7 ayrı gruba ayrılarak, Bornova ilçesindeki esnafı ziyaret etti, vatandaşın taleplerini dinledi ve CHP politikalarını anlattı. 
VATANDAŞ SANDIK İSTEDİ
Yapılan saha çalışmasında esnafın ana gündem maddesi ekonomi oldu. Esnaf, CHP heyetine iş yapamadığını, birçok dükkanın kepenk kapattığını, bazı günleri siftah bile yapamadan tamamladığını aktardı. Personel çıkartarak ayakta kalmaya çalıştığını anlatan esnaf "Sandık" çağrısında bulunarak, "Geçinemiyoruz" dedi. Esnaf en çok kira artışlarından, elektrik faturalarından ve iş yapamamaktan şikayet etti. Gençler ise 75 TL olan kumpir ve 150 TL olan dondurma fiyatlarına isyan etti. 


YÜCEL: "İNSANLAR AĞIR EKONOMİK KOŞULLAR ALTINDA EZİLİYOR"

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, esnaf ziyaretinin ardından açıklamada bulunarak, "Saha çalışmalarımıza koşullar müsaade ettiği sürece devam ediyoruz. Bugün ikinci bölge ilçe başkanlarımızla birlikte Bornova İlçemizde saha çalışması yaptık. 7 ayrı grup halinde arkadaşlarımız şu anda Bornova'nın çeşitli mahallelerinde, bölgelerinde çalışma yapıyorlar. Esnafı geziyoruz, kafe, lokanta ve benzeri yerlerde müşterilerle konuşuyoruz. Hayat koşulları, ekonomik koşulla ve CHP olarak iktidara geldiğimizde bunları nasıl çözeceğimiz, çözüm üretecğimiz noktasında vatandaşla bir araya geliyoruz. Bugün belediye başkanımız ve ilçe başkanımızla Bornova Küçükpark bölgesinde Süvari Caddesi'nde çalışma yaptık. Gayet güzel geçti. İnsanlar ağır ekonomik koşullar altında eziliyorlar. Birçok işletme küçülmeye gitmiş, birçok işletme personel çıkarmış, bazı işletmeler mutfağını bile kapatmış. Restoran olarak çalışan bir yer mutfağı kapatmış sadece kumpir satıyor. Bunun gibi olumsuzluklar var ama ne olursa olsun, ne yaşanırsa yaşansın mücadele etmek gerektiğini, seçimlere kadar biraz daha dayanmaları gerektiğini insanlara anlatıyoruz. Belediye başkanımız, Bornova Belediyesi olarak, belediyenin üzerine düşen görev ya da sorumluluk varsa derhal, anında bu gibi konulara müdahale ediyor. Her hafta bir ilçede o bölgenin ilçe başkanlarının da katılımıyla saha çalışmalarına devam edeceğiz" dedi. 

"SANDIKTA DEĞİŞİM NET GÖZÜKÜYOR"
Maliyetlerdeki artışlara da dikkat çeken Başkan Yücel, "Ana maddesi patates olan bir ürünün fiyatı bile 3 katına çıkmış. Kumpir bizim gençliğimizde öğrenci yemeğiydi ama şu anda 75 lira bir öğrencinin sadece bir kumpire vermesi pek mümkün değil. Sandık çağrısı var, bunu parti olarak biz de söylüyoruz. Zaten vatandaşın, seçmenin bize ilettiği bir mesele ama seçim zamanında da olsa, erken de olsa bir değişim olacağını saha çalışmaları bize çok net gösteriyor. Kimsenin şüphesi olması Cumhuriyet Halk Partisi öncülüğünde kurulan Millet İttifakı iktidarında ekonomiden tutun her alanda sorunu çözeceğiz" ifadelerini kullandı. 
"MUSTAFA BAŞKAN ÇOK BAŞARILI"
İl Başkanı Deniz Yücel, saha çalışması öncesi Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ'un yaptığı sunumun sorulması üzerine ise, "Çok başarılı buldum, bizim birçok yerde örnek olarak gösterdiğimiz bir belediye başkanı. Hem projeleriyle hem o kente değer katma, eser bırakmak için gayret eden, çalışan, üreten ve tabi ki başkanımızın iş dünyasından gelmesi nedeniyle tasarrufu önceleyen bir bakış açısı var. Belediyenin mali yapısı güçlü olmalı ki o kente hizmet üretebilsin. Belediye başkanımızın, ilçe başkanımızın, ilçe örgütümüzün bugün çok uyumlu bir şekilde çalışma yaptığını bir kez daha gördük. Bu uyum beraberinde başarı getiriyor. Bu uyumun bundan sonra da devam edeceğine inanıyoruz.

İDUĞ: “DAHA ÇOK VATANDAŞA DOKUNMAK ADINA BU ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜRYORUZ”
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, vatandaşların sandık çağrısı olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi; “İl Başkanımızın bizimle ve İlçe Başkanlarımızla beraber sahaya çıkması bizim için çok önemliydi, çok teşekkür ederiz. Zaman ayırarak Bornova’da sahada bizle çalışma yürütmesi çok önemli, bu bir ekip çalışmasıdır. Yerel yönetimlerin en büyük ihtiyacı örgüt ile beraber sahada çalışmasıdır ve ben bugün çok mutluyum. Saha da bizlere iletilen en önemli konular enerji, kira ve üretim maliyetlerinin artması, esnafın gelir gider dengesinde sıkıntı yaşadığını birebir sahada gördük. Dolayısıyla bunların çözümlerini ekonomik olarak anlatan ve gelecek ile ilgili vatandaşlarımıza cevaplarını vermek çok kıymetli. Çok daha fazla vatandaşa dokunmak gerektiğini biliyoruz ve bu çalışmanın da ana amacı  vatandaşa dokunmak ve sorunları yerinde dinlemek” diye konuştu. Tüm esnafın kendisini tanımasıyla ilgili de konuşan İduğ, “CHP’ye olan ilgi artıyor, Bornovalı olmanın da bir avantajı var, ilçe başkanımız, örgütümüz, birlikte büyüdük, birlikte çalıştığımız insanlar o nedenle daha samimi konuşmalar yapabiliyoruz” dedi. 


ÇAPIN: “ÖRGÜTÜMÜZ  24 SAAT ÇALIŞIYOR”
CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın da siyaseten bir çığır aştıklarını belirterek, “İl Başkanımız, İlçe Başkanlarımız, Belediye Başkanımız ile beraber esnaf ziyareti gerçekleştirilmesi siyaseten son derece önemli. Bundan sonra her hafta bir ilçe de bu şekilde ziyaretler gerçekleştirilecek. İl Başkanımız ve Belediye Başkanımız esnafın sorunlarını dinliyor, bir şeye ihtiyaçları var mı? Sorunları nedir bunları soruyorlar? Örgütümüz 24 saat çalışıyor. 1980’li yıllardan beri yöneticilik yapıyorum Cumhuriyet Halk Partisi örgütünün en fazla çalıştığı bir dönemdeyiz. Çünkü herkese şevk ve bir motivasyon geldi, ufukta iktidar görünüyor ve bu da herkesi motive etti. İnşallah da semeresini alacağız ve mutlu günleri beraber göreceğiz” ifadelerini kullandı.