Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – CHP’nin 37. Kurultayında İzmir’den PM’ye Selin Sayek Böke, Rıfat Nalbantoğlu, Ednan Arslan ve Devrim Barış Çelik girmeyi başardı.

İLK TOPLANTI CUMARTESİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni üyeleri belirlenen PM toplantısının ilkini cumartesi günü yapacak. Toplantıda partinin A takımı belli olacak.

KİM GİRECEK?
Kılıçdaroğlu’nun A takımına İzmir’den kimi ya da kimleri alacağı merak konusu. Parti kulislerinde Selin Sayek Böke’nin dış ilişkiler ya da ekonomi yönetiminin başına geçeceği konuşuluyor. Daha önce iki kez PM üyeliği yapan ve ağabey konumunda olan Nalbantoğlu’nun da ismi genel başkan yardımcılığı için sıkla dile getiriliyor. Partinin gençlik kollarından gelen Arslan ve şimdiye kadar partinin mutfağında çalışan Çelik’e de şans veriliyor.

SOYER ANKARA’YA GİDİYOR!
Kurultayda Nalbantoğlu’nun PM’ye girmesi için yoğun bir uğraş veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yarın (Çarşamba) Ankara’ya gideceği öğrenilirken, Büyükşehir Belediye Başkanının CHP lideri ile bir görüşme yapması bekleniyor.