GÜNDEME BAKIŞ – CHP’den istifa eden Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un “zimmet ve irtikap” iddiasıyla tutuklanmasının ardından ortalık karıştı. İçişleri Bakanlığı’nın hafta sonuna kadar Aksoy’un yerine başkanvekili seçilmesi için ilgili yazıyı Valiliğe yazması bekleniyor. Ancak bazı hukukçular İçişleri Bakanlığı’nın kayyum da atayabileceği görüşünü savunuyor.

YÜCEL YAZIYI BEKLİYOR

Menemen meclisinde çoğunluğu elinde bulunduran CHP’nin süreçte nasıl hareket edeceği belli oldu. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, bakanlıktan yazı gelinceye kadar meclis üyeleriyle toplu şekilde görüşmeyecek. Sürecin “resmen” başlamasını bekleyecek.  

GRUP İÇERİSİNDE SEÇİM PLANI ÖNE ÇIKTI

İçişleri Bakanlığı’nın “seçim yapılsın” yazısının ardından Yücel Menemen’e adeta kamp kuracak. Meclis üyeleriyle tek tek görüşecek fikirlerini alacak. Öne çıkan konu ise meclis başkanvekili adayının meclis grubunda yapılacak seçimle belirlenmesi…Parti grubundan en çok oyu alan isim partinin adayı olacak. Aksi bir “dayatmanın” partide bölünmeye neden olacağı belirtiliyor.

BÜYÜKŞEHİR DE TOPA GİRECEK

Olası seçim öncesi İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu, PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu’nun da topa gireceği öğrenildi. “Menemen’in damadıyım” diyen Özuslu’nun, meclis üyeleriyle tek tek temasa geçerek nabız yokladığı öne sürüldü.

ÖZTUNÇ DEVREYE GİRDİ İDDİASI

Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç’un dün bazı partilileri arayarak Meclis Üyesi Özgül Metin ismini sorduğu iddiası ortalığı karıştırdı. Bu duruma bazı partililerin tepkisine neden oldu.

MECLİS’TEKİ PARTİ DAĞILIMI

Menemen Meclisinde CHP’nin 15, AK Parti’nin 10, MHP’nin 2, İYİ Parti’nin 3 meclis üyesi bulunuyor. CHP’den istifa eden meclis üyesi Noyan Özkan ise bağımsız.

KİMLERİN İSMİ GEÇİYOR?

CHP’den başkanvekilliği için Hasan Ünal, Ali Yılmaz, Çağlar Gülez, Deniz Karakurt ve Mehmet Karabiniş’in ismi geçiyor.