Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - CHP İzmir İl Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla 3 bin yeni üyeye rozet takmıştı. 3 bin kişinin ardından bin 550 yeni üye daha CHP saflarında yer aldı. Rozet şova devam eden İzmir İl Başkanlığı Tarihi Havagazı Fabrikası'nda CHP Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'nın da katılımıyla bin 550 yeni üyeye rozet taktı. İl Başkanı Deniz Yücel'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı. 

YÜCEL, "BİZİM MÜCADELEMİZ AYDINLIK TÜRKİYE MÜCADELESİ"
Programın açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Deniz Yücel, "19 Mayıs 1919 da tam bağımsız Türkiye'nin temellerini atan Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde, onun başlattığı mücadeleyi hak, hukuk, adalet diyerek, adalet çağrısı yaparak bu ülkeye huzuru ve barışı getireceğiz diyen, Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağız diyen Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde vermiş olduğumuz mücadelede Cumhuriyet Halk Partisi saflarına katılan bu mücadeleye omuz vermeye karar veren değerli dostlarımız hoş geldiniz. Bugün 2 Temmuz, 29 sene önce gerici, yobaz, Cumhuriyet karşıtı karanlık güçlerin Sivas Madımak'ta katlettiği canlarımızı saygı ve minnetle anıyorum. Bizim mücadelemiz bu karanlık zihniyete, gericiliğe karşı aydınlık bir Türkiye mücadelesi. Daha mutlu, daha huzurlu toplumun huzur ve barış içinde yaşadığı, emeğin sömürülmediği, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği Türkiye'yi kurma mücadelesi. Bizim mücadelemiz, eşit ve özgür bireylerin yaşadığı, insanların inançları nedeniyle ayrıştırılmadığı, kamplaştırılmadığı, kutuplaştırılmadığı, ötekileştirilmediği bir Türkiye'yi kurma mücadelesi. Bizim mücadelemiz bu ülkenin adalet, liyakat ve hukuk kurallarıyla, toplumun tüm kesimleriyle kucaklaşarak bir Türkiye'yi kurma mücadelesi" dedi. 

"ARTIK DAHA GÜÇLÜYÜZ"
Yücel 6'lı masanın Cumhur İttifakı'nın 6'lı masanın korkulu rüyası olduğunu savunarak, "Bu mücadelede 2018 seçimleri öncesinde önemli bir adım adıldı. Kılıçdaroğlu önderliğinde İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat parti ile millet ittifakı kuruldu. Yerel seçimler öncesinde 'Mart'ın sonu bahar olsun' dedik, Türkiye'nin birçok yerine bahar getirdik. Bugün Millet ittifakı daha da büyüyerek, birlikteliğe devam ediyor. Bugün birilerinin rüyasına giren, korkulu rüyası olan 6'lı masa başta Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bölünmez bütünlüğü, vatanımız, milletimiz ve tüm inançların barış içinde yaşamasını önceleyen bir siyaset anlayışıyla 20 yıldır ülkemizi yöneten karanlık zihniyete son verme azmini gösteriyorlar. İzmir'de verdiğimiz bu mücadelede sizlerin de Cumhuriyet Halk Partisi'ne katılımıyla daha güçlüyüz. Amacımıza daha emin adımlarla ulaşacağız. Bu mücadelede 7 gün 24 saat mesai mefhumu taşımadan çalışan Türkiye'nin her yerinden  yeni katılımları örgütleyen, partimizin başarısı için  mücadele eden Örgüt ve Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Oğuz Kaan Salıcı'ya, onun koordinasyonunda kurulan Doğu Masasına, Parti Meclisi Üyelerimiz Devrim Barış Çelik'e, Nevaf Bilek'e ve Türkiye'nin 4 bir yanında mücadele eden milletvekillerimize, bu katılımda emeği olan Bornova Belediye Başkanımız Mustafa İduğ'a, her türlü engelleme, karalama ve baskıya rağmen inandığı değerlerden ödün vermeden İzmir'e hizmet eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer'e teşekkür ediyorum. Yolumuz, yolunuz açık olsun" ifadelerini kullandı. 

SOYER: “SİYASET HAYATI DÖNÜŞTÜRME SANATIDIR”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Seçim kampanyası döneminde söylemiştim çok renk, çok ses, çok nefes İzmir, çünkü biliyordum ki İzmir’i İzmir yapan şey Türkiye’nin 4 bir yanından gelip burada ekmeğini kazanan hemşerilerimizdir. Siyaset hayatı dönüştürme sanatıdır, bizim siyaset yapmam sebebimizde bu bereketli ve kadim  topraklar da dünyanın en güzel iklim kuşağında çocuklarımız işsiz , yatağa aç giriyor, ve mutsuzlar geleceği diğer ülkeler de arıyorlar. Bu bir kader değil. İçine düştüğümüz işsizlik, açlık, yüksek enflasyon bir kader değildir bu nedenle siyaset yapıyoruz ve göreceksiniz çocuklarımızın güle oynaya çalıştığı ve yaşadığı bir Türkiye’yi beraber kuracağız” diye konuştu.
CHP’ye yeni üye olan vatandaşlar da törende söz aldılar. 

Yeni üyelerden bazılarının yaptığı açıklama şöyle: 

“AİLEM VE ARKADAŞLARIMLA AK PARTİ’DEN İSTİFA ETTİK…”
Eda Bildirici: Mensup olduğumuz Adalet ve Kalkınma Partisi’nden ailem ve arkadaşlarımızalar beraber  istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisine geçtik, biz burada dinin sömürülmeyeceğine ve duygularımızın suiistimal edilmeyeceğine inandığımız için buradayız. 

“İŞSİZ GENÇLERİN ÜMİDİ CHP…”
Gizem Açık: 2 üniversite mezunu bir işsiz kardeşinizim, mezun olur olmaz KYK borcu ile karşı karşıya kaldık, torpil ve siyasi görüşün önde tutulmadığı adil bir sistem istiyoruz artık, o nedenle de işsiz gençlerin ümidi CHP’dir ve iktidarda görüşmek üzere...

74 YAŞINDA CHP’Lİ OLDU
Kazi Aynaz: 74 yaşındayım  torunlarımızın geleceği için, yeni nesil için ben buradayım. Ekonomiden herkes rahatsız ve mutsuz o nedenle de ben buradayım ve o yüzden CHP’ye üye olmak istedim

SALICI, "ERDOĞAN'I EMEKLİ EDECEĞİZ"
Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ise, "Bugün Madımak katliamının yıldönümü. Biz orada canlarımızı kaybettik. Türkiye'nin değerleri vardı orada, adalet yerini bulana kadar çağrılarımızı devam ettireceğiz. Türkiye zor bir süreçte, ekonomik olarak ağır koşullar yaşıyoruz, 20 yıldır ülkeyi yöneten iktidarın verdiği hasar büyük. Alternatifi CHP'de görenler daha büyük istekler CHP'ye katılıyorlar. Doymak için İzmir'e gelen 'Değerli İzmirliler' dediğimiz, Türkiye'nin her yerinden gelen yurttaşlarımızla birlikteyiz. CHP'nin düşük oy aldığı doğu illerinde katılım törenleri yaptık. Geçen hafta Mardin'de 2 bin kişi, Viranşehir'de bin 200 kişi partimize katıldı. Bugün İzmir'de bin 500'den fazla yol arkadaşımızın partiye katılım evraklarını teslim aldık. Türkiye'nin geçmişten gelen Adalet ve Kalkınma Partisinin dokunmadığı sorunları çözecek olanın CHP olduğunu görüyoruz. Kadrolarımız hazır, 6'lı masa ile birlikte CHP iktidarını kuracak Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'da hazır. Örgüt kadroları, il ve ilçe başkanları da hazır. Bize ağır saldırılarda bulundular. 31 Mart seçimlerinden önce siz CHP'liler oy verirseniz sosyal yardımlar kesilir diyorlardı, belediye başkanlarımız burada, sosyal yardımların kesildiğini gördünüz mü? Pandemide 5 maske dağıtamayan iktidar varken, belediye başkanlarımız sosyal yardımları artırdı. Biz sosyal yardımların üst seviyede olduğu Türkiye değil sosyal yardıma ihtiyaç duymayan vatandaşların olduğu bir Türkiye yaratmak istiyoruz. Biz herkesi ihtiyaç sahibi olmayana kadar desteklemeye devam edeceğiz. Dün asgari ücrete zam geldi, 5 bin 500 oldu, bunu törenle anlatıyorlar. Bugün Türkiye'de 4 kişilik ailenin açlık sınırı 6 bin 400 lira iken 5 bin 500 lira asgari ücret vermekten utanmayan bir iktidar var. Biz bu iktidarı ilk seçimde sandığa gömeceğiz. Vatandaşımız Adalet ve Kalkınma Partisi'ne kırmızı kartı gösterecek, Recep Tayyip Erdoğan'ı torunlarını sevmek üzere emekliye ayıracak" dedi. 

"SİZLERLE BÜYÜYORUZ"
Salıcı, Eda Bildirici'nin yaptığı konuşmaya atıfta bulunarak, "CHP'nin inançlı insanlarla arasına mesafe koyduğu yönünde yalanlar vardı, Eda'nın baş örtüsü bizim namusumuz. Bizim düzenimizde başı açık olan da, başı örtülü olan da nasıl yaşamak istiyorsa öyle yaşayacak. Herkes inandığı gibi yaşayacak. Türkiye, Cumhuriyetin ışığında gelecek yüzyıla yürüyecek. CHP'ye yöneltilen olumsuz sözlerden biri de siz Sivas'ın ötesine gidemezsiniz idi. Biz Hakkari'de rozet taktık. Daha ileriye gidilecek yer kalmadı. Bizim Türkiye'de gidemediğimiz, giremediğimiz yer yok. 750 kişi Rize'de partimize katıldı, aralarında Erdoğan'ın hemşerileri de var. Sizlerle büyüyor, iktidara geliyoruz" diye konuştu.