Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- CHP İzmir İl Başkanlığının Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlendiği bayramlaşma töreni Kültürpark İzmir Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Bayramlaşma törenine, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekilleri; Ednan Arslan, Kamil Okyay Sındır, Kani Beko, Murat Bakan, Bedri Serter, ilçe ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve partililer katıldı.

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

Birlik ve beraberlik mesajı veren Başkan Yücel, “Bugün bir Kurban bayramı öncesinde yine birlikteyiz. Bayramlar, birliğimizi, beraberliğimizi kuvvetlendiren, hoşgörüyü yeşerten, küslükleri bitiren, dostlukları güçlendiren ortak değerlerimiz.  Ve bugün dini bayramlarımızı da, milli bayramlarımızı da kutlayabiliyorsak, özgür bir toplum olarak inançlarımızı, geleneklerimizi yerine getirebiliyorsak bunu vatanına ve milletine sahip çıkan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına ve tabi ki vatanı için, bayrağı için, milleti için canını veren tüm şehitlerimize borçluyuz. Onlara laik olmak için onlara yakışır bir şekilde çalışacağız ve mücadele vereceğiz. Zor bir mücadele verdik, çetin bir mücadele verdik. Partililerimizle, örgütümüzle, daha güzel ve yaşanılabilir bir Türkiye için ittifak kurduğumuz siyasi partilerle ve halkımızla beraber, sivil diktaya karşı, adaletsizliğe karşı birlikte bir mücadele verdik. Özellikle İstanbul seçimlerinin haksız, hukuksuz ve adaletsiz bir şekilde iptal edilmesinden sonra tüm vatandaşlarımızın, hangi siyasi partiden olursa olsun AKP'lisinin de, MHP'lisinin de desteğini alarak zafer kazandık. Neden almayalım? AKP ve MHP seçmeninin vicdanı yok mu? AKP ve MHP seçmeninin adalet duygusu yok mu? Elbette var. Anasının ak sütü gibi helal oylarla kazanılan seçimi iptal edip seçmenin aklıyla oynadılar. Seçmenin onuruyla oynamadılar mı? Oynadılar. Adaletin, vicdanın, doğruluğun ve dürüstlüğün partisi olmaz. Siyaseti olmaz. Bunlar, insan olmanın, insanca yaşamanın temel değerleridir. 31 Mart yerel seçimleri ve sonrasında 23 Haziran İstanbul seçimleriyle ülkeye baharı getirdik, ama bundan sonra daha önemli bir görevimiz var. Baharı sürekli kılmak” diye konuştu.

İZMİR’DE İŞİMİZ DAHA ZOR 
İzmir’e daha fazla hizmet yapılması gerektiğini vurgulayan Yücel, “İzmir'de işimiz daha zor. İzmir’de CHP olarak kendimizle yarıştık. Çünkü İzmir'e yıllardır baharı yaşatan belediyelerimizin, şimdi çıtayı daha da yukarı çıkarması, daha büyük hizmetler ortaya koyması gerek. Bizler bu başarıyı sağlayacak kadrolara, bu başarı için kenetlenmiş güçlü şekilde tüm Türkiye’ye yaymak zorundayız. İzmir'in ışığı yine tüm Türkiye'yi aydınlatmaya devam edecektir. İzmir ülkenin en zor günlerinde bile umut olmuş, ışık olmuş, kurtuluşun lokomotifi olmuştur. Bu ruha uygun olarak belediyelerimizin hizmetleriyle, örgütümüzün emeğiyle, gençlerimiz ve kadınlarımızla, mücadelemiz hep sürecek. Baharı sürekli kılacağız arkadaşlar. İnsanları kucaklayarak, daha çok çalışarak, Atamıza ve onun emanetlerine sahip çıkarak baharı sürekli kılacağız. Tüm ülkemizin ve tabi ki İzmir’in bayramını kutluyorum” diye konuştu.

İZMİR TÜRKİYE’NİN UMUDU 
İzmir’in Türkiye’nin umudu olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Kaz Dağları’nda bir katliam var. Biz karşı çıkmak ve dur demek zorundayız. 31 Mart öncesinde kurduğumuz ittifak büyüyerek devam ediyor ve devam ettireceğiz. Büyüyeceğiz, daha fazla kucaklayacağız, bu iktidarı değiştirmenin yolu kuracağımız bu ittifaktan geçiyor. Seçim öncesi kurduğumuz ittifaka sıkı sıkı sarılacağız. Omzumuzdaki yük çok büyük. İzmir sadece İzmir’den ibaret değil. İzmir Türkiye’nin umudu. Türkiye’deki umut İzmir’den beslenmek istiyor. Bu sorumluluk hepimizin üzerinde. Birçok kent ve belediyenin başarısızlıkla ilgili gerekçeleri olabilir ancak bizim hiçbir mazeretimiz yok. Biz her şeyi yapmaya muktediriz, kimseden beklemeden en çok biz başarmak zorundayız. O umuda layık olmak, gelecek günler için umudu büyütmek hepimizin görevidir. Stratejik bir saldırıyla karşı karşıyayız. 1989’da gerçekleşen tabloyu bugün bir daha gerçekleştirmek için, belediye başkanlarımızın üzerinde çok ağır bir saldırı yapılıyor. Biz hata yapsak yahut yapmasak bu saldırı devam edecek. Biz hata yapmamak zorundayız. Bunu yapacak akla ve dayanışmaya sahibiz. Umutları büyütecek çekirdek yapı burada duruyor. Bayramda herkes dinlensin bayram sonrası, canla başla ve aşkla mücadeleye devam edelim. Yarın Kaz Dağları’na gideceğiz ve İzmir’in umudunu götüreceğiz. Oradaki arkadaşlarımıza yalnız olmadıklarını ileteceğiz. Birleşe birleşe kazanacağız. Direne direne kazanacağız. Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” diye konuştu.