Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetim Kurulu Başkan Deniz Yücel idaresinde toplandı. Toplantının gündeminde Bayraklı ve Torbalı ilçelerinde yaşanan gelişmeler yer aldı. İlçe yöneticilerinin istifası nedeniyle başkanlıktan düşen Pınar Susmuş’un yerine henüz bir isim belirlenemediği, çalışmaların devam ettiği, Genel Merkeze sunulacak isimler kapsamında bir sonraki Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında Bayraklı İlçesine kayyum heyetin atanacağı kaydedildi.

MİTHAT TEKİN’LE GÖRÜŞME YAPILDI

CHP İl Başkan Yardımcısı Polat Manduz geçtiğimiz hafta Torbalı’ya giderek, birçok isimle görüşmeler yapmış ve her adayın hedefleri üzerine bir dosya hazırlamıştı. Manduz, çalışmalarını İl Başkanı Deniz Yücel’e sunmuş, Yücel Ankara’ya giderek Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile görüşmüş, Torbalı ve Bayraklı hakkında bilgi vermişti. Yapılan görüşmeler sonucunda Torbalı ilçe başkanlığı için geçtiğimiz yerel seçimlerde Torbalı Belediye Başkan Aday Adayı olan Övünç Demir isminin ön plana çıktığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre; bugün Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin’in, il başkanlığına çağrıldığı ancak Tekin’in, Övünç Demir ismine sıcak bakmadığı belirtildi. Yaşanan gelişmeler sonucunda Torbalı İlçe Başkanlığına yapılacak olan atama bir sonraki il yönetim kurulu toplantısına ertelendi.

“O MECLİS ÜYELERİ DİSİPLİN KURULUNA SEVK EDİLDİ”

Öte yandan il yönetimi toplantısında görüşülen bir diğer konu Gaziemir dosyası sosyal medya paylaşımları oldu. Gaziemir Belediyesi meclis üyesinin CHP içinde kavga olduğu yönünde bir gazete tarafından yapılan haberi paylaştığı iddia edilmişti. Yapıldığı iddia edilen paylaşım ile ilgili CHP Grubu içerisinde yer alan bazı Meclis üyeleri konuyu il yönetimine aktarmış ve paylaşımı yapan kişiler hakkında şikâyette bulunmuştu. İl yönetimi paylaşımı yaptığı öne sürülen isimler hakkında inceleme komisyonu kurulması kararını almıştı. Bugün gerçekleşen toplantıda oluşturulan inceleme komisyonundan gelen rapor doğrultusunda paylaşım yapan Necati Kırmaz, Ali Kavasu, Nilgün Karadeniz, İbrahim Özkara, Nimet Şekercioğlu ve Meral Yiğit uyarı cezası istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi.

10 KASIM PROGRAMI

İl Başkanı Deniz Yücel’in 10 Kasım programı hakkında il yöneticilerine bilgi verdiği kaydedildi.