GÜNDEME BAKIŞ- CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığın bir isim daha aday oldu. Mert Anıl Akgül ile Uygar Yıldırım’ın ardından Cevat Eren Arslan da aday olduğunu açıkladı. Şimdi İzmir’de, tüm gençlik örgütünü kucaklayacak en demokratik yol olan çarşaf liste çağrısı ile yükü ağır, onuru büyük olan İl Gençlik Örgütü Başkanlığı için yola çıkmış bulunmaktayız.

Arslan şu ifadeleri kullandı;
Karanlığın en derin noktasında ama tarihsel bir fırsatın eşiğindeyiz”
“Cumhuriyet’in temel değerlerine, demokratik Türkiye idealine ve adalete inanan değerli yoldaşlarım;
Ülkemizin gün geçtikçe gerilediği, baskının ve zulmün git gide arttığı, kadın cinayetlerini ve çocuk istismarının her geçen gün yükseliş gösterdiği, iç ve dış politikanın iflas ettiği karanlık bir dönemden geçmekteyiz.
Biz, Mustafa Kemal’in karanlıkları yırtarak açtığı aydınlık geleceğin evlatları, Denizlerin, Mahirlerin, Ulaşların yoldaşları, Berkin Elvan’ın, Abdullah Cömert’in, Ali İsmail Korkmaz’ın, Ethem Sarısülük’ün, Eren Bülbül'ün kardeşleri, cansız bedeni kıyıya vuran Aylan bebeğin vicdanı, kahpe kurşunla evinde katledilen Dilek Doğan’ın hikayesi, #GrupYorum’un susturulamayan sazıyız.
Bizler bugün görmekteyiz ki; karanlığın en derin noktasında ama aynı zamanda tarihsel bir fırsatın eşiğindeyiz.
Biz Cumhuriyet Halk Partisi’nin mutfağı gençlik örgütlerinde yetişen; kimimiz gençlik kolları başkanı, kimimiz il yöneticisi, kimimiz kadın kolları yöneticisi, kimimiz gençlik kolları yöneticisi, kimimiz belediye meclis üyesi, kimimiz partinin şerefli bir üyesi, ortak noktası halkın iktidarı olan, #başkabirgelecek hayal eden gençler olarak, daha iyisi yapılabilir düşüncesi ile #geliyoruz.
Şimdi İzmir’de, tüm gençlik örgütünü kucaklayacak en demokratik yol olan çarşaf liste çağrısı ile yükü ağır, onuru büyük olan İl Gençlik Örgütü Başkanlığı için yola çıkmış bulunmaktayız.


İşte bu politik hat ve idealler ışığında, mücadelesini vereceğimiz örgüt modelimiz;
1- Emek eksenli siyaset;
Gençlik örgütleri belediyelerde, sanayi sitelerinde, sokakta, fabrikada ve tarlada ekmeğini kazanan genç işçilerle iletişim kurarak sorunlarının çözümü noktasında politika üreterek ve bu kitleleri politikleştirerek örgütleneceğiz.
2- Genç işsizler;
18-30 yaş grubu genç işsiz sayısının 2 Milyonu aştığı ülkemizde politika üretmeye çalışan gençler olarak genç işsizliği konusu oldukça önem taşımaktadır. Bu nedenle siyaset merkezimize genç işsizler çalışmasını koyacağız. .
3- Üniversiteler;
Gençlik örgütlerinin üniversiteli öğrencilerle yapısal olarak daha farklı bir noktaya gelebilmesi için, gençlik örgütlerinin üniversitelerde daha aktif, daha kolektif ve daha doğru politikalarla ilerleyerek, üniversite öğrencileri ile aynı dili konuşabilmesi adına, üniversitelerin ve üniversitelilerin sorunlarının tespiti ve bu sorunların çözümleri noktasında bir siyaset anlayışını benimseyeceğiz.
4- Katılımcılık;
Partimizin iktidar mücadelesi verdiği günümüz Türkiye’sinde, çoğulcu yaklaşımlarla, partimizin içerisindeki en küçük iktidar alanından, en büyük iktidar alanına kadar, bireylerin partimize aidiyetinin sağlanması için karar ve yönetim süreçlerine olabildiğince katılım sağlandığı bir anlayışı inşa edeceğiz.
5- Gençlerin temsiliyeti;
Kota kaygısı gütmeden, emek ve liyakat ekseni ile, partimizin iktidar mücadelesine katkı sunan gençlerin, örgüt görevleri ve icra makamlarında konumlandırarak partimizin iktidar kadrolarının oluşturulmasının başlangıcını sağlayacağız. Aynı zamanda bu kadrolarda yer edinen gençler, bulundukları görevlerde başkanlık sistemi referandumunda %61 oranında ‘Hayır’ oyu veren, 18-30 yaş grubu arası Cumhuriyete ve Cumhuriyet kazanımlarına inanan gençlerin sesi ve umudu olacağız.
6- İktidar;
Gençlik örgütleri, partimizin iktidar mücadelesi verdiği bu dönemde, genel iktidarın yerel iktidardan geçtiği Türkiye gerçeği üzerinden, yerel yönetimlerimizin başarılı projelerinin halka anlatılması noktasında önemli bir görev üstlenerek, yerel yönetimleri oluşturacağı projelerle destekleyeceğiz. Günümüz karanlık Türkiye’sinin, Cumhuriyet devrimlerine inanan aydınlık yüzlü gençleri olarak, emek, hak, adalet, hukuk eksenli siyasi argümanlarımızı vatandaşlarımızla buluşturacak iletişim ağını kuracak ve bu ağı kurarken dokunduğumuz her bireyi Cumhuriyet Halk Partisi saflarına katacağız.
7- Yerel insiyatifler;
Merkez-Çevre ilişkisini sağlıklı hale getirebilmek ve çevreyi güçlendirebilmek için, öncelikle çevrenin taleplerini merkezin destekleyeceği bir sistem kuracak, özellikle uzak bölgelerin duyduğu desteği sağlayacak, isteğini karşılayacak bir politika izleyeceğiz. Bu sayede örgütümüz sadece merkezde değil, çevrede de etkin olacaktır.
8- Toplumsal muhalefet;
AKP faşizmi karşısında direnen toplumsal muhalefetin bütün ilerici unsurlarını siyasete ve partimize taşıyacak siyasi katılım mekanizmaları; meclisler, forumlar vb. yatay örgütlenme biçimlerini kullanacağız.
Sözün özü;
Bu değerler ışığında siyaset üreten gençler; daha özgür, daha demokratik #başkabirgelecek, #başkabirkent, #başkabirTürkiye’nin mümkün olması teker teker hepimizin ellerinde yükselecek ve yarınlarda mücadelemizi büyütecek.
Bize düşen;
İçerisinde yaşadığımız totaliter düzende, bu ilkeler ışığında sağlayacağımız dayanışma ile, faşizm karşısında var gücümüzle mücadele etmektir. 
 “Biz yenilirsek kalkar yine deneriz, diktatörler yenilirse sonları olur" Fidel Castro”