GÜNDEME BAKIŞ - Gezi Parkı eylemlerine ilişkin beraat kararının bozulmasının ardından Osman Kavala’nın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı davada karar açıklandı. 

YÜCEL: "DAVA SARAY TARAFINDAN GÖRÜLDÜ"

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel verilen karara tepki gösterdi. "Gezi Davası'nın" siyasi bir dava olduğunu savunan Yücel, "Gezi davası, en başından beri siyasi bir davadır. Bugün çıkan kararlar da bu davanın  'Saray' tarafından görüldüğünün kanıtıdır. Yargının 'tek kişinin aklına' teslim edildiği düzene son verdiğimiz gün, adalet bu adaletsizliği yapanlara da lazım olacak" ifadelerini kullandı.

ÖZKAN, "KARAR HUKUKSUZDUR"

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, "Gezi onurumuzdur. Bu karar hukuksuzdur. Kınıyorum. Zulme boyun eğmeyeceğiz! Zulme karşı direneceğiz" ifadelerini kullandı.

POLAT: "YAZIKLAR OLSUN"

CHP Genel Başkan Başdanışmanı, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, "Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Yargı, sarayın sopası halinde baskı ve göz korkutma mekanizması olarak kullanılıyor. Yazıklar olsun" diye konuştu.

SINDIR: "HESABINI SORACAĞIZ"

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, "Kahrolsun İstibdat ! Yaşasın Özgürlük ! Bugün hukuku ayakları altına alanlar, yarın hukukun ayakları altında ezilecekler !… Sarayın tek adam zulmüne son verecek ve bu hukuk rezaletinin hesabını mutlaka soracağız! Yakındır…" dedi.

BEKO, "GEZİ ONURUMUZDUR"

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, "“Zulme boyun eğmeyeceğiz, zulme karşı direneceğiz. Gezi onurumuzdur!" dedi.

BAKAN, "KARANLIK GİDECEK"

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ise, "Gezi hepimizin itirazıydı, hepimiz oradaydık! Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet diğer sanıklara 18 yıl hapis cezası verilerek tutuklanmalarının istenmesi sarayın kinini diri tutma hamlesidir. Bu talimatı verenler ve yerine getirenler bilsin ki; Karanlık gidecek" ifadelerini kullandı.

KILIÇ, "ÇOK YAZIK"

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, "OsmanKavala’ya hükümeti devirmeye teşebbüs etmekten ağırlaştırılmış müebbet, diğer sanıklara yardım ve yataklıktan 18’er yıl ceza… Talimatlı yargı Adaletsizliğin tarihini yazdı. Çok yazık.." dedi.

BAYIR: "ADALET SİZE DE LAZIM OLACAK"

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, "Ne yazık ki bir kez daha gördük ki; adalet sadece mahkeme salonunun duvarındaki yazıdan ibaret, oysa gezi davasında onbinler oradaydı. Bu zulme karşı direneceğiz. Unutmayın o adalet bir gün gelecek sizede lazım olacak!" ifadelerini kullandı.

ARSLAN, "GEZİ ONURUMUZDUR"

CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ednan Arslan ise karara tepkisini " Gezi onurumuzdur" sözleriyle ifade etti.