GÜNDEME BAKIŞ - CHP İzmir İl Başkanlığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı ve TBMM'nin kuruluşunun 102. yıldönümünü Cumhuriyet Meydanı'nda kutladı. Törene CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Milletvekilleri Tacettin Bayır, Özcan Purçu, Kani Beko, Atila Sertel, İlçe Belediye Başkanları, Parti Meclisi Üyesi Devrim Barış Çelik ve çok sayıda partili katıldı. İl Başkanı Deniz Yücel, kadın ve gençlik kolları başkanları Nurdan Şenkal Uçar ve Burak Kotan ile birlikte Atatürk anıtına çelenk koydu.

Törende konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Türk milletinin gönlünde, onun bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olarak en önemli yeri alan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 102’inci yıldönümünü kutluyoruz" sözleriyle başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

YÜCEL, "ÇIKARLARINI MİLLETİN ÇIKARLARININ ÜSTÜNDE TUTAN HAİNLER..."
Tek adam yönetimine, her şeyi ben bilirim anlayışına, saray ve saltanat meraklılarının iktidarına karşı Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyoruz. Milli mücadele yıllarında, başta Mustafa Kemal Atatürk gibi bu ülkenin ve çocuklarımızın geleceği için kendi canlarını hiçe sayanlar olduğu gibi; kendi saltanatını, kendi çıkarını, kendi geleceğini, milletin çıkarlarından ve geleceğinden üstün tutan hainler, yabancı işbirlikçileri peydahlanmıştır. O hainlere en büyük cevap, 23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi olmuştur. Değil 100 yıl, bin yıl da geçse, kazanan milli irade ve cumhuriyet olacaktır. Bunun teminatı da bugün bayramlarını kutladığımız çocuklarımızdır. Artık çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın, emeklilerimizin ve çiftçilerimizin zamanıdır. İnsanlarımızın markete girmekten korkar olduğu, her zamdan sonra iktidarın sadece nutuk attığı, asgari ücretlinin ve emeklilerin eti, yumurtayı, meyveyi unuttuğu günleri sona erdirme zamanıdır. Artık Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde bu ülkeye huzuru, barışı, refahı ve adaleti getirme zamanıdır. Anlayacağınız, artık saraylıların devri değil, Milletin devridir. Millet, refahı, kalkınmayı, eşitliği, özgürlüğü ve adaleti çoktan hak etti.

"ÖZLENEN TÜRKİYE'Yİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ"
Çocuklara söz veren CHP'li Yücel, "Çocuklarımız daha özgür, daha mutlu, daha neşeli olacakları ve gelecek kaygıları olmadan yaşayacakları bir Türkiye’yi çoktan hak etti. Bu 23 Nisan’da tüm çocuklarımıza ve halkımıza sözümüzdür! Beklenen ve özlenen Türkiye’yi hep beraber inşa edeceğiz. Bu yolda ihtiyacımız olan enerjiyi çocuklarımızın ışık saçan gözlerinden ve cumhuriyet sevgisiyle dolu kalplerinden, Milletimizin bize ve güzel yarınlara olan inancından alıyoruz. Atatürk sevgisi ve cumhuriyet ışığıyla büyüyen tüm çocuklarımızın ve tüm vatandaşlarımızın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı canı gönülden kutluyorum. Yaşasın 23 Nisan" ifadelerini kullandı.

SOYER, "HERKESİN DERDİNE DERMAN OLMAK VAZİFEMİZDİR"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, TBMM’yi yaşatmak milletin kayıtsız şartsız egemenliğini yaşatmaktır. Ona sonsuza kadar sahip çıkacağız. Ülkemiz derin bir demokrasi ve büyük bir yönetim krizi yaşıyor. Bunun sonucunda cefakar vatandaşlarımız bir kere daha ekonomik kriz ve derin yoksullukla başa çıkmaya çalışıyor. Bu sorunlarla mücadele etmenin tek yolu hiç şüphesiz ki Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmaktır. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde partimizin, dostlarıyla beraber yürüttüğü mücadele tarihi önem taşıyor.  Bizim mücadelemiz sadece iktidar olma mücadelesi değil, aynı zamanda ülkemiz içine düştüğü fakru zaruretten kurtulma mücadelesidir. Bu özel gün, aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara verdiği önemin, duyduğu sevginin göstergesidir. Bizler çocuklarımızı sevgiyle büyütürken yüreklerindeki memleket aşkını korumak mecburiyetindeyiz. Onlar bu memleketten umudu keserse, gözlerindeki ışık sönerse memleketimizin ışığı da söner. Karamsarlığı yerle yeksan etmek, bu ülkeden umudunu yitiren herkesin derdine derman olmak temel vazifemizdir. Çocuklarımıza bırakacağımız en değerli miras demokratik, adil, özgür bir ülkedir. Bunun için canla başla çalışmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.


...