Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - CHP İzmir İl Başkanlığı, ikinci bölge ilçe başkanlarıyla birlikte Çiğli'ye çıkarma yaptı. Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sedredil Coşkuner'in organizasyonunda gerçekleştirilen saha çalışmasına İl Başkanı Deniz Yücel, Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, kadın ve gençlik kolları temsilcileri, meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Ayrı ekipler halinde Çiğli'nin farklı noktalarında çalışma yapan heyet vatandaş ve esnafla bir araya gelerek gündemi değerlendirdi, talepleri dinledi, CHP'nin politikalarını anlattı. 

ESNAFTAN ENFLASYON İSYANI

İl Başkanı Deniz Yücel'e yaşadığı zorlu süreci anlatan manav, “65 yıldan beri ticaret ile uğraşıyorum, sadece şu an domateste bir hareket var. Domates de oldukça pahalı ama vatandaş almak zorunda kalıyor, yaz mevsiminde 10 TL domates için çok şu an da 5-6 lira olması lazımdı.  Şu an ben domatesi 8 TL’ye aldım bana kalan sadece 2 TL. Fiyatlar felaket, emekli olmasam hiç ayakta kalamamam ve burada bir kişi dahi çalıştıramıyorum, yanıma alacağım kişiye maaş veremem. İnsanlar meyve alamıyor bir karpuz 35 TL, erik deseniz o geçen sene 6-7 liraydı bu sene 15 lira, hem kar payı düşük hem de alım düşük. Eskiden çöpe bir şeftali gittiğinde ben de 1 lirayı çöpe atıyordum şimdi ise çöpe bir şeftali atarsam 3 lira da çöpe atmış oluyorum. Oradan da kar payı gidiyor o nedenle zordayız. Ev yapımı zeytin de satıyoruz pazarda 45 TL biz 20 TL’ye satıyoruz para kazanıyor muyuz? Hayır, sadece ayakta durmaya çalışıyoruz. Köylü maliyet yüksek, mazot pahalı diye ürün yetiştiremiyor” dedi. 7 yıldır kitapçılık yapan bir diğer esnaf ise "Bir tane dahi kitap satmadan akşam dükkanımızı kapatıp gidiyoruz" şeklinde konuştu. Başkan Yücel ise ekonomik krizin ağır şartları altında ezildiğini anlatan esnafa, CHP'nin öncülüğünde kurulan Millet İttifakı iktidarında demokrasinin, adaletinin, liyakatin hakim olduğu bir Türkiye kurulacağını, ekonomik sorunların çözüleceğini aktardı. 

YÜCEL: "DEĞİŞİM YAKIN"

Saha çalışmasının ardından açıklamada bulunan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Bugün her hafta yaptığımız saha çalışmamızı Çiğli İlçemizde gerçekleştirdik. Esnafımızı ziyaret ettik, Çiğlili vatandaşlarımızla görüştük. Ataşehir Mahallemizdeki tramvay çalışmasını yerinde inceledik. Büyükşehir Belediyemizin toplu ulaşıma kazandırdığı tramvay hızlı bir şekilde ilerliyor, yakın zamanda hizmete girecek. Esnafımızın ve vatandaşımızın gündeminde geçim sıkıntısı, hayat pahalılığı var. İzmir'in 30 ilçesinde yaşanan sorunların aynısı burada da yaşanıyor. Vatandaş alamıyor, esnaf satamıyor. Birçok esnaf günün ilerleyen saatleri olmasına rağmen henüz siftah bile yapamadığını söyledi. İktidarın ekonomi, faiz politikalarına yönelik ciddi şikayet var. Vatandaş artık değişim istiyor, enflasyonun altında ezilmemek istiyor, vatandaş 'Umudumuz Kemal Kılıçdaroğlu' diyor, bunları yüksek sesle söylüyor. Değişim yakın" dedi. 

COŞKUNER: "İNSANLARIN TENCERESİ KAYNAMIYOR"

CHP İl Başkan Yardımcısı Sedredil Coşkuner ise, "Esnaf sattığı malı yerine koyamadığını söylüyor. Doların bu kadar yükselmesi vatandaşımızın belini büktü. Domatesin 15 lira olması artık insanları isyan ettiriyor. Çocuklar yatağa aç giriyor, evlerde tencere kaynamıyor. Esnaf iş yapamamaktan ve elektrik faturasından şikayetçi. 20 yıllık iktidar artık vatandaşa güven vermiyor,  açıkladıkları ekonomi politikaları vatandaşın cebine yansımıyor" diye konuştu.