GÜNDEME BAKIŞ- 31 Mart yerel seçimleri önce CHP’de aday belirleme sürecinde kentte büyük yankı uyandıran Suat Nezir’in adaylığının çekilmesiyle ilgili yeni bir belge ortaya çıktı. Aday listelerinin teslim edilmesine son iki gün kala, Suat Nezir’in adaylığı düşürülmüş, yerine Erhan Kılıç aday gösterilmişti.

KENTTE BÜYÜK BİR YANKI UYANDIRDI
Parti içerisinde yaşanan bu tartışma ülke gündemine taşınmıştı. CHP’li Nezir duruma büyük tepki gösterip, Buca’daki seçim çalışmalarına sürdürmeye devam etmişti. Suat Nezir, başta CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in konuya müdahil olduğunu ve genel merkezi yanlış yönlendirdiğini iddia etmişti.

TUTANAK ALTINA ALMIŞLAR
Yücel ve Özkan ise Nezir'in parti kültürüne uygun davranmadığı öne sürmüştü. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel 31 Mart Yerel seçimlerinin ardından konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Parti içi ve açıklayamadığımız nedenlerden dolayı Buca Belediye Başkan adayı Suat Nezir’in yerine Erhan Kılıç’ı aday gösterilmiştir. Buca’da aday belirleme sürecinde düşüncemizi belirttik” demişti. Yaşanan bu tartışmalı sürecin üzerinden 4 ay geçmesinin ardından partide "tutanak" krizi patlak verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ'ın imzasının olduğu tutanakta Suat Nezir’in aday gösterilmemesi gerektiğini gerekçeleriyle sıralandı.

ERHAN KILIÇ OLURSA...
Tutanakta, şu ifadelere yer veridi:

“Biz aşağıda imzası bulunan parti görevlilerin huzurunda gerçekleşen ve İzmir ili Buca ilçesi Belediye Başkanı olarak görevlendirdiğimiz Suat Nezir ile telefon aracılığıyla yaptığımız görüşmede, Suat Nezir’in uzlaşı ile oluşturulan meclis üyelerinin listesini kabul etmediğini, ilçe başkanlığı, il başkanlığı ve MYK’nın otoritesine tanımayacağını beyan ettiğini, meclis üyesi aday listesini kendisinin yapacağını ve teslim edeceğini aksi taktirde adaylıktan çekileceğini beyan etmiştir. Bu gerekçeler ve genel durum göz önünde bulundurulduğunda biz imzası bulunan parti yetkilileri olarak açıklanan adayın talebi üzerine değiştirilmesi ve gene aşağıda imzası bulunan kişilerin ortak görüşü olarak Erhan Kılıç isminin partimizin Buca Belediye Başkanı adayı olarak ilan edilmesi halinde hem seçimlerde yüksek bir başarı hem de Buca ilçemizde geniş bir kabul görecek bir anlaşmanın gerçekleşeceğini düşünmekteyiz”

ÖRGÜTTE RAHATSIZLIK YARATTI
Bu tutanak parti örgütünde ve bazı il yöneticilerinde rahatsızlık yarattığı bildirildi. Bazı partilier, "Deniz Yücel, Tuncay Özkan'la ortak hareket etmiş" yorumunda bulundu.