Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – (kulis haber) CHP İzmir parti içi yarış geçtiğimiz hafta başladı. Delege seçimlerinin ardından ilçe kongreleri başlayacak ancak CHP’de en çok kimin il başkanı olacağı konuşuluyor. Partililer “Deniz Yücel tek aday mı olacak, yoksa Devrim Barış Çelik’le mi yarışacak?” sorusuna yanıt arıyor.           

SOYER’İN ZİYARETLERİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, süreç içerisinde birçok kez CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Soyer, CHP lideri ile son görüşmesini 10 gün önce gerçekleştirdi. Parti kulislerine, Soyer’in Kılıçdaroğlu ile parti içi meseleleri konuştuğu her görüşmesinde, “Deniz Yücel’le uyumlu çalışamadığı ve çalışamayacağı” yönünde değerlendirme yaptığı bilgisi düştü.

“UYUMLU ÇALIŞIRSINIZ” DEDİ İDDİASI
Parti kulislerinde Soyer’in son genel başkan ziyaretinde Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin detayları tartışma yarattı. Gündeme Bakış’ın genel merkeze yakın kaynaklardan edindiği bilgi ve iddiaya göre, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kılıçdaroğlu’na bir kez daha İl Başkanı Yücel’le uyumlu çalışamayacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, Soyer’e bu sefer, “Uyum problemi yaşamazsınız. Çalışırsınız. Aradaki sıkıntıları konuşur aşarız” dedi. Bunun üzerine Soyer, “İl yönetimini herkesi kucaklayacak şekilde yapalım” dedi ve CHP liderinden “olur” aldı. CHP liderinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’na söylediği iddia edilen bu söz, “Genel başkanın adayı Deniz Yücel” olarak yorumlandı.  

“KILIÇDAROĞLU” TAMAM DEDİ İDDİASI!
Gündeme Bakış’ın Başkan Soyer’e yakın kaynaklardan edindiği bilgi ve iddiaya göre; Soyer son görüşmesinde Kılıçdaroğlu’na, Yücel’le uyumlu çalışmayacağını söyledi. CHP lideri bunun üzerine, “Bir çalışma yapıp bana getirin o zaman” dedi. Bunun üzerine Yücel’in il başkanı olmasını istemeyen ve Soyer’e partililer, delege seçimleriyle ilgili çalışmalarını daha da hızlandırdı.  

BİRÇOK ETKEN DEVREDE!
CHP’de seçim süreci devam ederken milletvekilleri, ilçe ve belediye başkanları, genel merkez yöneticileri il başkanlığı için yoğun kulis çalışması yürütüyor. Partideki tüm isimler ise Kılıçdaroğlu’dan gelecek “resmi” açıklamaya kilitlenmiş durumda.