Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – CHP’nin iktidar olduğu Gaziemir’de 2 dönem Belediye Başkanlığı yapan Halil İbrahim Şenol’dan sonra kartlar yeniden karılacak. 2017’de gerçekleştirilen kongrede Kasım Özkan’la Elif Becek yarışmış, Özkan 256 delegelerin oylarıyla ilçe başkanı seçilmişti.

İMZA VERDİ!
CHP’de olağanüstü kongre tartışmasında kurultayın toplanması yönünde imza veren Kasım Özkan, ilçe kongresinde yeniden aday olmak için gün sayarken delege seçimlerine hazırlanıyor. Gaziemir’in yeni Belediye Başkanı CHP’li Halil Arda’nın ise yakın çevresine, “Kongre sürecine karışmayacağım” dediği belirtiliyor.

ORTAK HAREKET EDECEKLER GİBİ
CHP’nin ilçedeki güçlü isimleri Umut Tekin, Yüksel Demirsoy, Abdurrahim Nursoy, eski meclis üyeleri Ramazan Özkan, Ali Kaya gibi isimlerin birlikte hareket edeceği ve “uzlaşı” listesiyle seçimlere girmek için çalışma yaptıkları ifade ediliyor. Partinin emektarlarından Ali Rıza Türkmen’in ilçe başkan adaylığına hazırlandığı ve bunun için partililerden destek istediği öğrenildi. Eski Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ve eşi Birsen Şenol’un ise süreçte kimi destekleyeceği merak konusu. 

EKİPTEN AYRILANLAR LİSTE HAZIRLIĞINDA
Öte yandan daha önce Umut Tekin’le birlikte hareket eden bir grup eski meclis üyesinin kongreler öncesi istişare halinde olduğu ve bu ekibin delege seçimlerinde liste çıkartabileceği belirtildi.

MENDERES KARIŞIK!
Menderes’te ise partililer ikiye bölünmüş durumda. CHP’nin ilçede yeniden iktidar olmasını sağlayan ve yerel seçimlerde Belediye Başkanı seçilen Mustafa Kayalar’ın mevcut ilçe başkanı Gizem Candan’ın yola devam etmesini istiyor. Ancak parti içinden bazı isimler Candan’ın belediye şirketinde müdür olması nedeniyle bu duruma şiddetle karşı çıkıyor.

PALA HAZIRLANIYOR, ÖZGÜN BEKLEMEDE
CHP Menderes eski İlçe Başkanı Ahmet Pala’nın ise adaylık için nabız yokladığı belirtiliyor. Pala’nın ilçe danışma kurulu toplantısında Başkan Kayalar’ı ve ilçe başkanı Candan’ı eleştirmesi “aday olacak” yorumlarını beraberinde getirdiği öğrenildi. Menderes eski Belediye başkanı Ergun Özgün’ün de ilçe değişim olması yönünde görüş belirttiği öğrenildi.

TORBALI KARIŞIK
Torbalı’da ise mevcut ilçe başkanı Erol Günaydın görevine devam etmek istediği öğrenildi. Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un da Günaydın’a destek vereceği belirtiliyor.  Yerel seçimlerde Belediye Başkan aday adayı olan Övünç Demir’in ise liste çıkarıp çıkarmayacağı henüz netlik kazanmadı.