GÜNDEME BAKIŞ – Gaziemir Belediye Meclis toplantısında CHP Grup Başkan Vekili İzel Zenginobuz Derinsu’nun Denetim Komisyonu için Ali Kavasu, Meral Yiğit, Sercan Doğan ve kendisinin olduğunu dile getirdi. Grup kararına karşın bireysel olarak adaylığını açıklayan Murat Serim, Levent Çağlarsu, Bengü Sayköse, Ünal Işık ile AK Parti’den Uğur İnan Atmaca yapılan seçimin ardından denetim komisyonuna seçildi. 

GRUP KARARI ALINMAMASI İÇİN…

CHP’li 20 meclis üyesinin bulunduğu Gaziemir’de, muhalif meclis üyeleri grup kararı alınmaması için meclis öncesi grup toplantısına katılmayarak farklı bir taktik izledi. Grup toplantısına 11 meclis üyesi katıldığı için resmi olarak grup kararı alınamadığı ortaya çıktı.

ARDA ANKARA'YA GİTTİ!
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda,  meclis üyeleri İbrahim Özkara, Necati Kırmaz,  Sercan Doğan, İzel Derinsu, Meral Yiğit, Ali Kavusu, Nilgün Karadeniz, Nimet Çekercioğlu bugün Ankara’nın yolunu tuttu. Arda ve meclis üyeleri Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Oğuz Kaan Salıcı gibi isimlerle görüşerek durumu anlattı.

MUHALİFLER SOLUĞU İL BAŞKANLIĞINDA ALDI

Muhalif meclis üyeleri ise CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’le görüştü. Meclis üyeleri neden bireysel hareket ettiklerini Yücel’e detaylı bir şekilde anlattıkları öğrenildi.

DİSİPLİNE GİDECEKLER Mİ?

Öte yandan grup kararı almak için uğraşan meclis üyelerinin il başkanlığına, grup kararı alınmaması için toplantıya bilerek katılmadıklarını öne sürdükleri isimlerin disipline sevk edilmesi için dilekçe verdiği kaydedildi.