GÜNDEME BAKIŞ – CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atila Kaya’nın GÜNDEME BAKIŞ’a yaptığı Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’ya ve Emrez Mahallesi’ndeki nükleer atık alanına yönelik açıklamalarına sert tepki gösterdi. Özkan, “İzmir’in orta yerinde, Gaziemir Emrez Mahallesi’nde bulunan ve Gaziemir’in Çernobili dediğimiz arazide yapılan radyasyon ölçümünde, alanda normal değerin 7 bin 291 katı radyasyon olduğu tespit edilmiş, belgelenmiştir. Konu Belediye Başkanımız tarafından Ulusal gündeme taşınmış ve 14 yıldır orda duran ayıbın üstünün örtüldüğü yetmezmiş gibi bir de iktidar partisi mensubu milletvekili alay eder gibi civar fabrika sahipleri üzerinden Belediye Başkanımıza fatura çıkarmış ve mesnetsiz bir şekilde suçlamıştır” dedi.

“VATANDAŞIN CEBİNDEKİ PARAYA GÖZ DİKTİLER”

CHP’li Kasım Özkan açıklamalarını şöyle sürdürdü:

O milletvekili Mahmut Atilla Kaya beyefendiye sesleniyorum. Kandırılmaya meyilli İktidarınız; 5 maske dağıtamamış, esnafı en zor zamanında faiz sarmalına sürüklemiş, üniversiteli gençleri parklarda yatmaya mahkum etmiş, mafya-çete-cemaat üçgeninde illegalleşmiş, emekliyi yokluğa, ülkeyi buhrana sürüklemiştir. 5 yandaş müteahhidi kamu ihale şampiyonu yapmış, yeri geldiğinde milyarlarca liralık vergiden kurtarmış ancak yüce Türk Milletinin zamanında iban göndermiş, sosyal devlet olgusunu rafa kaldırarak vatandaşın cebindeki son kuruşa kadar göz dikmiştir.

“HALKIN GÜNDEMİNDEN KAÇMA ÇABANIZ BOŞUNA”

Tüm bu gerçeklikler ortadayken, Milletimiz olan bitenin farkındayken bu tür açıklamalar magazinsel nitelik taşıyıp, kamuoyunu boşa meşgul etme çabasıdır. Dervişin fikri neyse zikri odur denilecek cinsten bir açıklama ile Gaziemir Belediye Başkanımız Sayın Halil Arda’nın haklı mücadelesini gölge düşüreceğinize, bu ayıbı Gaziemir’den hep birlikte kaldırmanın mücadelesini vermek milletvekili arkadaşımızın peşinden koştuğu popüleritesine çok daha fazla katkı sağlayacak bir hareket olacaktır. Kendisinden yaşça büyük bir siyasetçi olarak söylüyorum ki; halkın gerçek gündeminden kaçma çabanız boşa çıkacaktır.

“ZİHNİYETİNİZİ TANIYORUZ”

Cumhuriyet Halk Partili belediyelerimiz her türlü engellemelerinize, algı operasyonlarınıza rağmen tıkır tıkır çalışıyor. Temennimiz Emrez’in derhal malum atıklardan temizlenmesidir ancak sizi ve zihniyetinizi iyi tanıyoruz. O yüzden İlk seçimlerde halkın iktidarını kuracağız. O atıkları oradan kaldırmakta kuracağımız iktidarımıza nasip olacaktır.