Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - CHP TBMM Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, İzmir'de bir dizi program gerçekleştirerek Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın Sarnıç Toplum Merkezi açılışı ve "Halka hesap veriyoruz" temalı 3 yıl sunumuna katıldı. Özel, katıldığı programlarda yaptığı konuşmalarda 2023 seçimlerinin yanı sıra "Örgüt - Belediye" uyumunu da üstüne basa basa vurguladı. Özel, Arda'nın çalışmalarını beğendiğini ifade ederek, örgüt ve belediye uyumunu yakalayan tüm Büyükşehir, ilçe ve belde belediyelerinde başarının yakalandığına dikkat çekti. 

PARTİ İÇİ ÇATIŞMA ÖZEL'İN MASASINDA

Başta belediye meclisleri olmak üzere sık sık parti içi çatlaklarla gündeme gelen Gaziemir'de, Özel'in "Belediye-örgüt uyumu" açıklaması da dikkatlerden kaçmadı. Özel'in "Kefil oldum" dediği belediye başkanı Halil Arda ile "Uyum" konusunda detaylı bir görüşme yaptığı ve Gaziemir'de yaşananları mercek altına aldığı öğrenildi. 

ARDA VE ÖZKAN'LA GÖRÜŞTÜ

Edinilen bilgiye göre, Gaziemir Belediyesi Temmuz ayı meclisine damga vuran Toplum Merkezi'nin oyun odasına verilmek istenilen "Hilmi Arda" ismi krizi, Özel'e kadar ulaştı. Meclisteki CHP grubunu 2'ye bölen ve AK Parti ile MHP'nin de oylarıyla reddedilen önergeden yaşanan krizin, söz konusu merkezin açılışını gölgede bırakmaması için Özel'in konuya birebir müdahale ettiği öğrenildi. Özel'e İzmir ziyaretinde, parti örgütü tarafından konuya ilişkin bilgi verilerek, CHP'li meclis üyelerinin büyük çoğunluğunun "Hilmi Arda Oyun Odası" ismine karşı olduğu ve meclis iradesinin çiğnenmemesi yönünde konuya hassasiyet göstermesi istendiği kaydedildi. Özel'in konuyu önce Belediye Başkanı Halil Arda, ardından da İlçe Başkanı Kasım Özkan ile görüştüğü belirtildi. 

ÖZEL'DEN "ÇÖZÜN" TALİMATI

Tarafları dinleyen Grup Başkanvekili Özel'in, Halil Arda'ya, "Kasım Özkan'ı ara, görüşün ve bu işi çözün. Açılışta bir ayrışma, bölünme yansıması olursa ben o açılışa gelmem" dediği iddia edildi. 

ÖZEL'E "TATLIYA BAĞLANDI" DAVETİ

Özel'in, Arda ve Özkan'la yaptığı konuşmanın ardından tarafların bir araya geldiği ve konuyu tatlıya bağlayarak, oyun odasına açılışta "Hilmi Arda tabelasının asılmaması" yönünde karara vardığı aktarıldı. Yaşanan gelişmelerin Özel'e bildirildiği ve Özel'in de 2 tarafa da teşekkür ettiği belirtildi. Büyük katılımla gerçekleşen açılışta da Arda'nın 3 yıl sunumunda da ilçe örgütü ve belediye bir arada görüntü verdi. Özel de tartışmalara neden olan merkezin açılışına katılım sağlayarak burada Arda ve Özkan'a keskin mesajlar verdi.

OYUN ODASININ ADI NE OLACAK

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın sosyal belediyecilik kapsamında, dezavantajlı kesimlere destek olmak amacıyla sosyal marketlerin hayata geçirdiği Sarnıç Toplum Merkezi, öncelikli olarak engellilere, yaşlılara, çocuklara hizmet verecek. Bunun yanı sıra bünyesinde barındırdığı psikolog, çocuk gelişim uzmanı, sosyal hizmet uzmanı ihtiyaç duyan kadın ve erkeklere de hizmet verecek. Arda'nın "Toplumun tüm kesimini birleştirecek" dediği merkezin, oyun odasının tüm maliyetini kendisi karşıladı. Önümüzdeki günlerde oyun odasına "Hilmi Arda" ismi verilip verilmeyeceği merak ediliyor.