GÜNDEME BAKIŞ – CHP Çiğli ve Menemen’de Eylül ayında başlayacak delege seçimleri öncesi hareketlilik başladı. 2017’de gerçekleştirilen Çiğli Kongresine aday olan Utku Gümrkçü; Aziz Buğa, Ali Rıza Koçer gibi isimlerin desteğini almıştı. Gümrükçü’nün karşısına dönemin Belediye Başkan Hasan Arslan’ın desteğini alan Erkan Akar çıkmıştı. Seçimin sonucunda Gümrükçü 232, Akar ise 165 oy almıştı. Gümrükçü, il delege listesine Arslan’ı yazmaması uzun süre konuşulmuştu.

GÜMRÜKÇÜ ADAY ADAYI OLABİLMEK İÇİN İSTİFA ETTİ
Gümrükçü, geçen süreçte belediye başkan aday adayı olabilmek için görevinden istifa etti. Yerine yönetim kurulu üyelerinin oylarıyla Mert Özcan seçildi. Gümrükçü, 31 Mart yerel seçim öncesi partinin belediye başkan adayı oldu ve seçimi kazandı.

KİMİ DESTEKLEYECEK?
Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün kongre sürecinde kimi destekleyeceği merak konusu. Gümrükçü’nün mevcut İlçe Başkanı Özcan ismine sıcak bakabileceği belirtiliyor.

BUĞA NE YAPACAK?
Çiğli siyasetinde etkin olan Aziz Buğa’nın ise süreçte nasıl bir tavır takınacağı önem arz ediyor…Buğa’nın eski Belediye Meclis Üyesi Süleyman Karadağ ismini öne sürebileceği kulislerde konuşuluyor.

Gümrükçü ve Buğa’nın süreçte ortak hareket edebileceği belirtiliyor. Dana önce Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer’in ekibinde yer alan ve ekipten geçtiğimiz dönen kopan Cengiz Serttaş’ın da nabız yokladığı ifade edildi.

ARSLAN LİSTE HAZIRLIĞINDA
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın, delege seçimlerinde mahallede liste çıkarmak için hazırlıklara başladığı, bu sürecin Kurban Bayramı’ndan sonra hızlanacağı belirtiliyor. Parti kulislerinde Çiğli eski Belediye Başkanı Metin Solak’ın da Arslan’la ortak hareket edebileceği konuşuluyor.

ÇOBANOĞLU ADAYLIĞA GÖZ KIRPTI
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in danışmanlığını yapan Tolga Çobanoğlu’nun ilçe başkan adaylığına göz kırptığı ve partililerin nabzını yokladığı öğrenildi.

MENEMEN’DE TOZ DUMAN!
2017’de yapılan CHP Menemen kongresinde dönemin Belediye Başkanı Tahir Şahin’in desteğini alan Kazım Hürol Taklak, seçime tek aday olarak girmiş ve kazanmıştı. Geçen süreçte parti örgütünde önemli değişiklikler yaşandı. İlçede 20 yıl belediye başkanlığı yapan Şahin aday gösterilmedi. Partinin adayı Serdar Aksoy oldu. Aksoy seçimi kazandı. Şahin’in aday yapılmaması üzerinde İlçe Başkanı Taklak ve yönetimi istifa etti. Parti genel merkezi İlçe Başkanlığına kapatılan İl Genel Meclisi eski Başkanı Serdar Değirmenci’yi atadı.

DEĞİRMENCİ RAHATSIZ!
Gündeme Bakış’ın edindiği bilgiye göre Değirmenci kongrede aday olmayı düşünmüyor. Değirmenci’nin yakın çevresine, “Ben yokum” dediği öğrenildi. Değirmenci’nin Başkan Aksoy’ın bazı icraatlarından da rahatsız olduğu iddia edildi.

AKSOY KİMİ DESTEKLEYECEK?
Kulislerde, Aksoy’un Değirmenci’nin bir dönem daha ilçe başkanlığı yapması noktasında ısrarcı olacağı konuşuluyor. Bu konuda başarılı olamazsa Aksoy’un yeni bir isim arayışı olacak.  

ŞAHİN BEKLEMEDE!
Menemen eski Belediye Başkanı Şahin’in süreci izlediği belirtilirken, kulislerde Şahin’in delege seçimlerinde sahada olacağı ve liste çıkartılacağı ifade ediliyor.

PAZARTESİ: BORNOVA