GÜNDEME BAKIŞ – Gündeme Bakış CHP’de önümüzdeki aylarda başlayacak delege seçimleri öncesi örgütün nabzını tutmaya devam ediyor.

ÇEŞME’DE BÜYÜK HAREKETLİLİK
Çeşme’de 3 dönem ilçe başkanlığı yapan Ekrem Oran yerel seçimlerde belediye başkan aday adayı olabilmek için görevinden istifa etti. Parti mevcut belediye başkanı Muhittin Dalgıç’ın yerine Oran’ı aday gösterdi. Oran seçimi kazanarak Çeşme’nin yeni belediye başkanı oldu. Ancak bundan sonra da sular durulmadı. Muhalifler ilçe kongresi için hazırlıklara erken başladı.

GÜÇ BİRLİĞİ OLACAK MI?
Çeşme eski Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu’nun desteğini alan yerel seçimlerde belediye başkan aday adayı olan Çeşme eski İlçe Başkanı Halil Saali’nin oğlu Onur Saatli’nin ilçe başkanlığına aday olması bekleniyor. Eski Başkan Dalgıç’ın kongrede aday çıkarması bekleniyor. Tütüncüoğlu ve Dalgıç’ın süreçte ortak hareket edebileceği ifade ediliyor.

ORAN MÜDAHALE EDECEK
Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın da kongreye müdahale edeceği ifade ediliyor. Oran’ın, yakın çevresine “Eski dönem artık bitti. Örgüte karışmalarına izin vermeyeceğim” dediği öne sürülüyor.

KARABURUN’DAN ÇUMÇUM SESLERİ
CHP Karaburun İlçe başkanıyken, belediye başkan aday adayı olabilmek için görevinden istifa eden Bülent Çumçum partisi tarafından aday gösterilmedi. Ancak Çumçum partisine küsmedi ve çalışmalarını sürdürdü. Parti kulislerinde Çumçum’un kongrede aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Çumçum’un yakın çevresine, “Aday olmam yönünde büyük bir talep var. Ancak delege seçimleri yapılmadan bununla ilgili bir şey söylemem doğru olmaz” dediği belirtiliyor.

ERDOĞAN ADAY ÇIKARTACAK MI?
Çumçum’la yıldızı barışmayan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın kongrede bir adayı destekleyip desteklemeyeceği henüz netlik kazanmadı. Kulislerde Erdoğan’ın Çumçum’un karşısında bir adayı destekleyeceği konuşuluyor.

SAKİN ŞEHİR SEFERİHİSAR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in siyaset yaptığı Seferihisar’da ise diğer ilçelerine aksine büyük bir sakinlik var. Senem Gürer Solak’ın yoluna devam etmesi bekleniyor. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’in de Solak’ı desteklediği dile getiriliyor.