Halil İbrahim GÜLER  / GÜNDEME BAKIŞ – CHP Buca’da delege seçimleri için birçok mahallede sandıklar kuruldu. Seyhan Mahallesi’nde yapılan seçimde Buca eski İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, eski Milletvekili Aşkın Toktaş beyaz liste çıkardı. Bazı partililer ise mavi listeyle seçime girdi. Seçimin sonucunda beyaz 15, mavi 9 oy aldı. Seçimin ardından da  “sahte üye” tartışması yaşandığı ortaya çıktı.

PARTİLİLER TESPİT ETTİ!
38 üyesi olan ve 3 delege çıkaran Seyhan Mahallesi’nde oturan 5 üyenin adres olarak mobilya atölyesi, oto tamirci ve metruk binayı adres olarak gösterdiği iddia edildi. Bu isimlerin seçimde oy kullandığı tespit edildi. Partililer seçimlerin iptal edilmesi için ilçe başkanlığına dilekçe verdi.

İLÇE YÖNETİMİ YERİNDE İNCELEDİ!
CHP Buca İlçe yönetimi, iddiayı yerinde araştırdı. Ardından da yönetim Seyhan Mahallesi’ndeki seçimin iptal edilmesine karar verdi.

İL YÖNETİMİ İLÇE YÖNETİMİNİN KARARINI REDDETTİ!
Konu il yönetimine de taşındı. Yapılan itirazı değerlendiren il yönetimi ilçenin iptal kararını reddetti. Bu kararla birlikte Seyhan Mahallesi’ndeki delege seçimi kabul edilmiş oldu.

PARTİLİLER TEPKİ GÖSTERDİ
Gündeme Bakış’a konuşan partililer, “Her şey ortada. Biz de gidip üyelerin gösterdikleri adreslere baktık. Metruk binalar, mobilya atölyeleri, oto tamircisi ikametgâh olarak gösterilmiş. Hukuk mücadelimizi sürdüreceğiz” dedi.