GÜNDEME BAKIŞ – CHP Bornova’da “kongre” dendiği zaman 2010’daki “adam mı şalgam mı?” tartışması akla geliyor. Kongrede Ertürk Çapın’la Enver Dündar yarışmıştı. İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Aziz Kocaoğlu, kongrede açık bir şekilde taraf olmuş Dündar’ı desteklemişti. Kongre sonrası açıklama yapan Kocaoğlu,  “Beni evimde boğmaya çalıştılar. Kim adam kim şalgam gösterdik” demişti.

2017 KAVALAR DÖNEMİ
2017’de gerçekleştirilen ilçe kongresinde ise Nevzat Kavalar ile Adnan Hocaoğlu yarışmış, seçimin sonucunda Kavalar gülen taraf olmuştu. Kavalar, milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etmiş yerine Asım Güven gelmişti. Yerel seçimlerde parti genel merkezi Olgun Atila’yı aday göstermemiş, yeni aday Mustafa İduğ seçimi kazanarak Bornova’nın yeni başkanı olmuştu.

İDUĞ GENEL MERKEZİN TAVRINA GÖRE…
Parti kulislerinde Başkan İduğ ile iyi bir uyum sağlayan Güven’in göreve devam etmek istediği belirtiliyor. Güven’in delege seçimlerinden çıkacak sonuca göre hareket etmesi bekleniyor. Başkan İduğ’un ise yakın çevresine, “Bu süreçte genel merkez ne isterse onu yapacağız” dediği kaydediliyor. Bornova’da İduğ’un işaret edeceği ismin kongrede şansının çok daha artacağı ifade ediliyor. 

POLAT VE SINDIR BİRLİKTE HAREKET EDECEK
Bornova’da siyaset yapan Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır ve Mahir Polat’ın ise süreci izledikleri öğrenilirken, her iki siyasetçinin delege seçimlerine müdahale etmeyeceği belirtiliyor. Sındır ve Polat’a yakın olan partililer, “Seçimlere başka ekipler müdahale ederse o zaman vekiller de topa girer” diyor.

KUZEN POLAT ÇALIŞIYOR
Mahir Polat’ın kuzeni Mustafa Polat’ın ise mahalle bazında nabız yokladığı belirtiliyor. Kuzen Polat’ın bu çalışmaların vekil Polat’tan bağımsız yaptığı vurgulanıyor.

KOCAOĞLU KENDİ YAPISIYLA GÖRÜŞÜYOR
Bornova’da siyaset yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kendi ekibiyle sık sık görüştüğü öğrenildi. Bu durum partililer tarafından, “Kocaoğlu Bornova’yı bırakmak istemiyor” şeklinde yorumlanıyor.

HOCAOĞLU NABIZ YOKLUYOR
2017’deki kongre aday olan, CHP Bornova’nın tanınan isimlerinden Adnan Hocaoğlu’nun delege seçimleri öncesi nabız yokladığı, Hocaoğlu’nun kongrede yeniden aday olabileceği dile getiriliyor.

DÜNDAR, TÜRKMENTEPE, AKSU, İNAL, ÇAPIN
Kocaoğlu yakın siyaset yapan eski İlçe Başkanı Enver Dündar’ın delege seçimleri öncesi partililerle görüştüğü öğrenildi. Bakırçay Havzası Balkan ve Rumeli Göçmenleri Başkanı Gürol Türkmentepe’nin de adaylığa hazırlandığı konuşuluyor. Bornova Belediye Meclis Üyesi Halit Aksu’nun oğlu İnan Aksu’nun ada ismi adaylık için geçiyor. Partinin meclisteki eski Grup Sözcüsü Ethem İnal’ın topa girebileceği ifade ediliyor. CHP Bornova’nın güçlü isimlerinden Ertürk Çapın’ın ise delege seçimlerine hazırlandığı parti kulislerinde sıklıkla dile getiriliyor.

YARIN: BUCA