Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- CHP’de Bornova Kazım Dirik mahallesinde yapılan seçimin tartışması devam ediyor. Mahallede beyaz ile yarışan mavi liste seçimi 297'ye 218 kazanmıştı. Bornova İlçe Yönetimi, seçimlerde mavi listede yer alan Kadın Kolları Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Perihan Yardımcı’nın partililer baskı kurduğu iddiaları nedeniyle seçimleri iptal etme kararı aldı.  

BİR TARAFTA ‘İMZACI GRUP’ VAR
CHP Bornova İlçe Başkanı Asım Güven, “Kazım Dirik Bornova’nın gözdesi bir ilçedir. Bir tarafa baktığında ‘imzacı grup’ var, tabiri caizse burada siyaset yapan eski arkadaşlar var. Buna hiçbir şey dediğimiz yok. Kim nerede durursa dursun hiç önemli değil fakat burada bir arkadaşımız eline mavi listeyi alıp, tek tek kulaklarına fısıldayıp ben genel merkez üyesiyim, beyaz liste genel merkezin karşıtı şeklinde kişileri etkilemesi bir neden oldu” dedi.   

İPTAL KARARININ EN BÜYÜK NEDENİ…
Oy kullanmaya gelen partililerin, Perihan Yardımcı ile görüşmelerinin ardından oy kullanmadan seçim yerini terk ettiklerini savunan Güven, “Hadi bu başlı başına bir neden olmasın, oy kullanmaya gelen kişilerin oy kullanmadan gitmelerine neden oldu. Burada önemli olan nokta, oy kullanmaya gelen kişiler, bu davranışa tepki gösterdi ve oy kullanmadan gittiler. Bu da seçime şaibe katıldığının en büyük kanıtıdır. İptal için tek gerekçe budur. Bundan önemli bir şey olmaz. Burada oy kullanmayan bir kesim var sayısı önemli değil, 10 olsun, 20 olsun, hiç önemli değil” diye konuştu.

15 YÖNETİCİ İPTAL EDİLSİN DEDİ, BEN ÇEKİMSER OY KULLANDIM
Seçimin iptal edilmesi yönünde 15 ilçe yöneticinin oy kullandığını kendisinin çekimser kaldığını kaydeden Güven, “Bana gelen dilekçeleri değerlendirdim. Dilekçeler üzerinde arkadaşlar mütalaa etti. İlçe sekterimiz ve 3 yöneticimiz buradaydı. Ben bunların şahitliklerini dinledim. O süreçte ben dışarıydım. Şu da önemli, ben bu konuda çekimser oy kullandım. Yönetime, arkadaşlar bu işi siz çözeceksiniz dedim. 15 Arkadaşımız seçimlerin iptal olması yönünde oy kullandı. 7 arkadaşımız iptal olmaması yönünde oy kullandı, 2 tane de çekimser kaldı” dedi.

TOPLU İMZA, 8 DE DİLEKÇE GELDİ
Kendisine seçimin iptal edilmesi için 15 toplu imzanın, 8 de dilekçe geldiğini ifade eden Güven, “O mahallemizin 1012 üyesi bulunuyor. Bu sayıdan 517 kişi oy kullandı. Normalde burada 600 katılım olması gerekiyordu. Her seçimde yüzde 60 katılım sağlanır. Seçimin iptal edilmesi için ortak imza atan 15 kişi buluyor. Bireysel olarak da 8 kişi dilekçe verdi” dedi.