GÜNDEME BAKIŞ - CHP İlçe Başkanı Pınar Susmuş’un yönetimi tarafından düşürüleceği iddiası sonrası CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel harekete geçmişti. Yücel ilk olarak Belediye Başkanı Serdar Sandal ve Susmuş’la birebir görüştü. Yücel’den bir hamle daha geldi. Yücel, Susmuş’a bayrak açan ilçe yönetimi ile birebir ortalama beşer dakika görüştü. Görüşmede Yücel’in, “İlçedeki sorun ne?”, “bu aşamaya nasıl gelindi?” “Bundan sonra ne olur?” soruları yöneltti. Yücel’in görüşmelerde seçimle gelenin seçimle gitmesi gerektiği konusunda partililere görüş bildirdiği öğrenildi.

MECLİS ÜYELERİ İLE İSTİŞARE

Yücel son olarak Bayraklı Belediyesi Meclis üyeleriyle buluştu. Yücel, meclis üyelerini tek tek dinledi, farklı sorular yöneltti.

SIKINTILARI DİLE GETİRDİLER

GÜNDEME BAKIŞ’ın edindiği bilgiye göre ilçe yönetiminden ve meclis üyelerinden bazı isimlerin Susmuş’un yönetim tarzına sert eleştirilerde bulundukları öğrenildi.

BİR ARAYA GELECEKLER

Yücel, bu hafta içerisinde Başkan Sandal ve Susmuş’la bir araya gelecek. İkilinin parti menfaati için uzlaşmasını ve sorunları şimdilik bir kenara bırakmasını isteyecek.

İSTİFALAR CEPTE

İlçe yönetiminden 12 ismin istifasının cebinde olduğu ve şimdilik istifa konusunda beklemeye geçtikleri öğrenildi.

YILDIZLARI HİÇ BARIŞMADI

2019’da yapılan ilçe kongresinde Pınar Susmuş’la Selçuk Ayhan yarışmış, yarışı Susmuş kazanmıştı. O tarihten itibaren Bayraklı Belediye Başkanı Sandal’la Susmuş’un yıldızı hiç barışmadı. İkilinin diyaloğu minimum seviyede kaldı. Bazı konularda da karşı karşıya geldi. Daha sonra Susmuş’un yönetiminde çatlak sesler yükselmeye başladı. Son olarak İl Sekreteri Kemal Kaygü’le Susmuş arasında il başkanlığına taşınan bir tartışma yaşandı. Bu tartışma sonrası ilçe yönetimi Kaygül’ü disipline sevk edilmesi için il başkanlığına yazı yazdı ancak bu talep henüz işleme alınmadı.