Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ – CHP Bayraklı’da 10 ilçe yöneticisinin istifasıyla başkanlıktan düşen Pınar Susmuş’un yerine kayyum heyeti başına atanacak isim belli oldu.  

ÖLÇER İSMİ ÖNE ÇIKMIŞTI AMA…

2 dönem Bayraklı İlçe Başkanlığı yapan Levent Ölçer ismine Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın ilk etapta sıcak bakarak ‘olabilir’ dediği ifade edildi. Ancak gelinen süreçte parti içi muhaleflerin Ölçer etrafında toplanması Sandal’da rahatsızlık yarattı. Bu gelişmenin üzerine Sandal’ın farklı bir isim arayışına girdiği öğrenildi.

ŞAHİN İSMİNDE MUTABAKATA VARILDI

CHP İzmir İl Başkanlığı ile Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal arasında yapılan görüşmeler neticesinde tarafların kayyum başkanlığı için Necati Şahin isminde mutabakata vardığı öğrenildi.

SON SÖZÜ MYK SÖYLEYECEK

Atama tüzük gereği CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından yapılacak. İl Başkanı Deniz Yücel’in MYK’ya Necati Şahin isminde hemfikir olunduğunu belirttiği bunun yanı sıra da başkanlık yapabilecek ve adaylık için ismi geçenlere yönelik de Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’ya bilgi sunduğu aktarıldı. Bayraklı İlçe Başkanlığı için son sözü MYK söyleyecek. MYK’nın bugün toplanması ve ilçe başkanı atamasını gerçekleştirmesi bekleniyor.  

YÖNETİMDE 2 KADIN 2 ERKEK FORMÜLÜ

Bayraklı İlçe Başkan olarak atanacak Necati Şahin’in yönetiminde 2 kadın 2 erkek olacağı aktarıldı. 

KONGREYE GİDİLECEK

Atama yapıldıktan 45 gün sonra Bayraklı’da partinin kongreye gideceği öğrenildi.