Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – CHP İlçe Başkanı Pınar Susmuş’un yönetimi tarafından düşürüleceği iddiası sonrası CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel harekete geçti. Yücel ilk olarak Belediye Başkanı Serdar Sandal ve Susmuş’la birebir görüştü. İkili arasında yaşanan soğuk savaşın bu görüşme sonrası azalmadığı ve bu görüşmeden “uzlaşı” çıkmadığı öğrenildi.

İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE GÖRÜŞTÜ

Yücel’den bir hamle daha geldi. Yücel, Susmuş’a bayrak açan ilçe yönetimi ile birebir ortalama beşer dakika görüştü. Görüşmede Yücel’in, “İlçedeki sorun ne?”, “bu aşamaya nasıl gelindi?” “Bundan sonra ne olur?” dediği öğrenildi. Yücel’in görüşmelerde seçimle gelenin seçimle gitmesi gerektiği konusunda partililere görüş bildirdiği öğrenildi.

MECLİS ÜYELERİYLE DE GÖRÜŞECEK

İl Başkanı Yücel, yarın da (Çarşamba) meclis üyeleriyle görüşeceği ifade edildi.  Bundan sonra ne olacağı ise merak konusu...16 yöneticiden 12'sinin istifasını erteleyip ertelemeyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak.  

SANDAL ANKARA’YA GİDİYOR

Bayraklı’da kriz devam ederken Başkan Sandal’dan flaş bir hamle geldi. Sandal’ğn yarın (Çarşamba) Ankara’ya gideceği ve parti genel merkezinde görüşmeler yapacağı belirtildi.

YILDIZLARI HİÇ BARIŞMADI

2019’da yapılan ilçe kongresinde Pınar Susmuş’la Selçuk Ayhan yarışmış, yarışı Susmuş kazanmıştı. O tarihten itibaren Bayraklı Belediye Başkanı Sandal’la Susmuş’un yıldızı hiç barışmadı. İkilinin diyaloğu minimum seviyede kaldı. Bazı konularda da karşı karşıya geldi. Daha sonra Susmuş’un yönetiminde çatlak sesler yükselmeye başladı. Son olarak İl Sekreteri Kemal Kaygü’le Susmuş arasında il başkanlığına taşınan bir tartışma yaşandı. Bu tartışma sonrası ilçe yönetimi Kaygül’ü disipline sevk edilmesi için il başkanlığına yazı yazdı ancak bu talep henüz işleme alınmadı.