GÜNDEME BAKIŞ – (Özel Haber) Korona virüs nedeniyle tatil planlarını “askıya” alan vatandaşlar verilerin iyiye gitmesinin ardından yaz aylarını deniz ve güneşsiz geçirmemek için harekete geçti. Otel tatili yerine özellikle kiralık yazlık bakmaya başlayan vatandaşlar yoğunluk oluşturdu.

ÇEŞME’DE FİYATLAR UÇTU
Türkiye’nin gözde tatil noktalarından Çeşme’de günlük, haftalık ve sezonluk kiralanan havuzlu/havuzsuz evlere ilginin artması fiyatların da yükselmesine neden oldu. 30 yıldır Çeşme’de emlakçılık yapan Murat Erdoğan Gündeme Bakış’a kiralık yazlıkların fiyatları değerlendirdi. Erdoğan, “Geçen yıl aylık 20 bin TL’ye verdiğimiz villalar 30 bin TL’ye yükseldi. Havuzlu villalar ise aylık 30 bin TL’den 40-45 bin TL’ye kadar çıktı. İnsanların tercihi genellikle Temmuz-Ağustos ayı için. Normalde biz buna Haziran ayını da dahil ediyorduk. Ancak bu sene farklı” dedi.

İSTEKLER DEĞİŞTİ
Erdoğan, yaklaşık üç aydır telefonlarının çalmadığını ancak 10 gündür talebe yetişemediklerini belirterek, “İnsanlar bugün dahil olmak üzere dört günlük sokağa çıkma yasağında ev aradı. Aynı şekilde bayram için de yoğun talep var. Vatandaşlar bir haftalık kiralık ev istiyorlar. Korona virüs nedeniyle istekler de değişti. Müstakil ev isteniyor. Havuz tek bir yere ait olması tercih sebebi. Site içi ortak havuz kesinlikle istenmiyor. Herkes kendisine ait havuz istiyor. Günlük ev fiyatları da arttı. Geçen yıl bin TL iken. Bu yıl bin 250-bin 500 TL arasında seyrediyor. Ilıca, Boyalık gibi mevkilerde günlük fiyat bin 500 TL civarında” dedi.

SEZONLUK KİRALAMAK İSTİYOR
Ev sahiplerinin evlerini günlük ya da haftalık yerine sezonluk kiralamak istediğini ifade eden Çeşme’de emlakçılık yapan Murat Erdoğan, “İnsanlar evlerini günlük vermek istemiyor. Ancak talep şuan bu yönde. Günlük, haftalık…İnsanlar ise virüs korkusu nedeniyle uzun kiralamadan yana değil” dedi.