GÜNDEME BAKIŞ – Çeşme’de muhtarların yer aldığı whatsapp grubunda İsmet İnönü Mahallesi Muhtarı Cengiz Yaman’ın bir belediye bürokratına yönelik sözleri tartışma çıkardı. Konuya Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran müdahil oldu. Ardından da gruptaki yazışmaların Yaman tarafından paylaşıldığı belirlendi.

MUHTARLARDAN TEPKİ
Çeşme’deki 24 muhtar bu duruma tepki göstererek ortak bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"19 Ekim 2020 tarihinde gerek yazılı basında gerekse Sosyal Medyada ,Çeşme Belediyesi Başkanı Sayın Ekrem Oran ile ilgili yayınlanmış olan ve Mesleki gizlilik taşıması gerektiğini düşündüğümüz  'haber' doğrultusunda, Çeşme'nin 24 Mahallesinin Muhtarları olarak ortak görüş bildirmek istemekteyiz. Mevzu bahis olay bizlerinde üyesi olduğu, Çeşme'ye daha iyi hizmet verebilmek için kurulmuş olan, belediye Başkanı, birim amirleri ve Muhtarların oluşturduğu  Muhtarlar Meclisi grubu haberleşme kanalımızda gerçekleşmiştir. Her ne kadar zaman zaman iletişim ya da programlamada sıkıntılar yaşıyor olsak da, bizler hiçbir zaman hiç bir Şube Amiri ile konuyu şahsileştirir seviyede diyaloğa girilmesini ve neticesinde istenmeyen atışmaların vukuu bulmasını tasvip etmemekteyiz. Gerek Belediye çalışanlarımız, gerekse diğer kurum amirlerimiz ile yaptığımız yazışmalarımız ve üyesi olduğumuz topluluklar bizlerin ve onların özelidir ve de öyle kalmalıdır! Mesleki profesyonellik bunu gerektirir...”

ÇEŞME İÇİN YAPILACAK PROJELERİN ARKASINDAYIZ
“Bu suretle manidar bir şekilde 19 Ekim Muhtarlar gününde bir meslektaşımız tarafından yazılı basın ve sosyal medya kanalı ile yapılmış olan bu ihlali Çeşmeli muhtarlar olarak tasvip etmediğimizi ve Başkanımız Sayın Ekrem Oran'ın şu ana kadar ve sonrasında yapacağı Çeşmemiz yararına olacak çalışmalarında arkasında olduğumuzu  tüm kamuoyunun bilgisine sunarız..."