Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Çeşme Belediyesi Ekim Ayı ikinci oturumu Başkan Ekrem Oran idaresinde gerçekleştirildi. 2022 yılı performans ve bütçe görüşmelerinin yapıldığı meclis toplantısında, 270 milyon 750 bin TL olarak oy çokluğuyla kabul edildi. AK Parti Meclis Üyesi Namık Aydoğdu, bütçede 20 milyon açık olmasını eleştirdi.  

AYDOĞDU: “BAŞKA BİR ÇEŞME MÜMKÜN” 

AK Parti Meclis Üyesi Namık Aydoğdu, “Buna da şükür demekten başka çaremiz yok. Çeşme gibi bir turizm ilçesinde gelir gider dengesini tutturamıyoruz ve bu bütçe açığını halk etmiyor. Elle tutulur gözle görülür bir proje var mı, Çeşme bundan 10 yıl önce neyse yine o. Aynı tas aynı hamam personel maaşı ödemeye endeksli bir bütçeyle karşı karşıyayız. Yani diyorsunuz ki; ‘Bu yılda yatırım falan beklemeyin’ yine taş taş üstüne konulmayacak, Biz ve Çeşme halkı gerçek yatırım görmek istiyoruz. İlçede sağlık hizmetlerine konser festival kadar önem verilmiyor. 20 milyon bütçe açığımız var, gelecek yıllarda da aynı, hiçbir değişim olmaz. Önümüzdeki yıllarda açık vereceğinizi şimdiden beyan ediyorsunuz. Biz neden Çeşme’nin geleceğini ipotek altına alalım. Çeşme daha iyi idare edilebilir, ‘Başka bir Çeşme mümkün’ diyoruz ve ret oyu veriyoruz” dedi.  

ORAN, “NELER YAPTIĞIMIZI HERKES BİLİYOR” 

Başkan Oran Aydoğdu’ya cevaben Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Dolar ve Euro’nun  rekor kırdığı şu günlerde AKP meclis üyemizin yaptığı konuşma çok dramatik” dedi. Başkan Oran konuşmasına devam ederken müdahale eden ve sesini yükselten Aydoğdu’ya Başkan Oran’dan sert bir tepki geldi. Oran, “sözümü bölmeyin, önünüze verilen yazıyı çok güzel okudunuz. Tüm Çeşme Halkı size gülüyor, bir kez daha sözümü keserseniz  sizi dışarı çıkartırım. Saygısızca davranıyorsun 3 kere söyledim  susun diye sizi çıkaracağım. Dinleyeceksin kardeşim…  Dinlemeyi bilmiyorsan çıkacaksın. Kültüre ve sanata bakış açısını hem kendisinin hem de partisinin biliyoruz. Bu konuda cevap verecek değilim.  Pandemi de maske dağıtamayanlara karşı ne kadar maske dağıttığımızı ve sosyal yardım konusunda neler yaptığımızı herkes biliyor” diye konuştu 

AYDOĞDU, MECLİSTEN ATILDI 

Başkan Ekrem Oran’ın, açıklaması esnasında söze giren Aydoğdu, Oran tarafından zabıta eşliğinde meclisten atıldı. Zabıtalarla meclis salonundan çıkartılan Aydoğdu, “Genel siyaset yapmayalım, belediyecilik yapalım. Kim kime gülüyor? Kaç tane belediye başkanı var, kimse bunu meclis üyesine yapamadı, sen yaptın” dedi.