Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, dün İzmir’e gelerek Tarihi Alsancak Tekel Fabrikası’nın Kültür-Sanat Kompleksine dönüşümü tanıtım toplantısına katılmıştı. Ersoy İzmir programı kapsamında, AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nı da ziyaret ederek, İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, belediye başkanları, milletvekilleri ve il yönetimiyle bir toplantı gerçekleştirmişti. Bakan Ersoy’un basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıda “Çeşme Projesine” ilişkin bilgi verdiği öğrenildi. 

“PROJEDE DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI” 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından 2023 yılında hayata geçirilmesi planlanan Ege Turizm Merkezi – Çeşme Projesi’ne Türk Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği’nden (TMMOB) çeşitli itirazlar gelmişti. Yapılan itirazlar kapsamında ana hatlarıyla projenin Çeşme’nin dokusuna zarar vereceği belirtilmişti. Bölgede yapılması planlanan golf sahaları ve sulama sistemleri de kent gündeminde yoğun tartışmalara neden olmuştu. Bakan Ersoy’un İzmir ziyaretinde Çeşme Projesi’ne yönelik flaş bir gelişme yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Bakan Ersoy, AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na yaptığı ziyarette İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çeşme Belediyesi’nin odalara nazaran daha sıcak baktığı projeyle ilişkin bazı değişikliklere gidildiğini aktardı. Yapılan değişiklikte golf sahalarının mevcut projeye göre biraz daha küçültüldüğü, proje alanındaki inşaatlaşma yoğunluğunun bir miktar azaltıldığı belirtildi. Yapılan değişikliklerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın uyarılarının da dikkate alındığı ifade edildi.  

“DOSYA BÜYÜKŞEHİR’E TESLİM EDİLDİ” 

Bakan Mehmet Nuri Ersoy’un, eleştiriler dikkate alınarak yapılan proje revizyon dosyasını dün, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teslim ettiği öğrenildi. Bakan Ersoy’un, taslak projenin üzerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışacağını, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile mutabakata varılmadan projenin ayrıntılarının kesinleşmeyeceğini söylediği ifade edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları sonucunda hazırlanan taslak çalışmasına yönelik Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’a da bilgi verileceği ve görüşü alınacağı belirtildi. Bakan Ersoy’un, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çeşme Belediyesi ile mutabakat sağlanmadan proje uygulamasına geçilmeyeceğini dile getirdiği aktarıldı.