Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – (Özel Haber)  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İzmir Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde Çeşme projesini anlatmak için geçtiğimiz Mart ayının başında İzmir’e gelmişti. Bakan Ersoy’un, sivil toplum örgütleri ve derneklerle yaptığı toplantıya Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın davet edilmemesi büyük bir kriz yaratmıştı. İZTO Başkanı Mahmut Özgener toplantıya hiçbir siyasinin davet edilmediğini açıklamış ancak toplantıya AK Parti İzmir Milletvekillerinin bazıları katılması yine tartışma çıkarmıştı.

MAYIS AYINDA GELDİ, AK PARTİLİLERİN HABERİ OLMADI
Bakan Ersoy, geçtiğimiz mayıs ayında da İzmir’e Çeşme projesi için gelmiş, Bakanın programından AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın ve milletvekillerinin haberdar edilmemesi bu sefer parti içi kriz çıkarmıştı.

SOYER VE ORAN KARŞI ÇIKTI
Bakan Ersoy, yarın İzmir Ticaret Odası ev sahipliğinde konunun paydaşlarıyla bir araya gelecek ve projeyle ilgili gelinen son nokda değerlendirilecek. Hazırlanan taslak programda toplantıda AK Parti İzmir milletvekillerinin de yer aldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, toplantıya tüm İzmir milletvekillerinin katılması gerektiğini, sadece bir partinin milletvekillerinin katılmasının doğru olmayacağını, bu durumda da toplantıya katılmayacaklarını bildirdi.

ÖZGENER DEVREYE GİRDİ
Yaşanan davet krizi İZTO Başkanı Mahmut Özgener çözdü. Toplantının daha önce yapıldığı şeklinde düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Toplantının yarın saat 14.30 İZTO’da yapılacak.