Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir programının ikinci günü Çeşme’de devam etti.

Kılıçdaroğlu, Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği 35’inci Yüksek İstişare toplantısının ardından, Çeşme Cumhuriyet Meydanı açılışını yaptı.

Açılışa Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Genel Sekreter Selin Sayek Böke, İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, milletvekilleri, ilçe ve belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldı.  

ORAN: “1 MİLYON 600 BİN LİRALIK YATIRIM YAPTIK” 

Açılışta konuşan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, “Yeryüzündeki cennet Çeşme’de sizi ağırlamaktan onur duyuyoruz Genel Başkanım. Bizler Çeşme’de binlerce yıllık tarihi birikimi, toprakları, kültürel zenginliğimizle hoşgörü içinde yaşayan üretken çok büyük bir aileyiz. Ben, ve belediyemizin tüm bireyleri ‘sen ben yok, biz varız’ diyerek bu büyük aileye hizmet etmek mutlu Çeşme yaratmak için Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimleri ışığında çalışıyoruz. 50 bin kişilik bütçe ve imkanlarla milyonlarca misafire hizmet etmek için insan üstü gayretle çalışan Çeşme Belediyesi personelime çok teşekkür ediyorum. Tabi ki milyonlara hizmet ederken 7 gün 24 saat 365 gün arkamızda olan İzmir Büyükşehir Belediyemiz ve Başkanı Tunç Soyer’e teşekkür ediyor, minnet duygularımı sunuyorum. Kol kola çalıştığımız muhtarlarımıza, oybirliğiyle karar aldığımız meclis üyelerimize, CHP ve İYİ Parti  ilçe başkanlıklarımıza teşekkür ediyorum. Çeşme ailemize verdiğimiz sözlerden birini daha gerçekleştiriyoruz.  5 bin 500 metrekarelik alanda asırlık ağaçlar, yeşil alanlar, araç geçişleri ve peyzaj düzenlemeleri ile, meydan çalışmamız 1 milyon 600 bin liraya mal oldu. Süreçte bize her anlamda katkı sunan Tunç Soyer başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Yağmur suyu kabusu sayesinde bitti . İzmir İl Başkanımız Deniz Yücel’e, ortak akılla desteklerini esirgemeyen ilçe başkanlarımıza da teşekkür ediyorum. Ayrım yapamadan herekse dokunan hizmetlerimizle, ülkemizi çağdaş medeniyetlerin ötesine taşıma hedefimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği, üreten , aydınlık mücadelenizin bir neferi olmaktan şeref duyuyorum. Sizin önderliğinizde, atacağımız adımlarla başarılarımızı sürdüreceğiz. Önümüzdeki ilk seçimde Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırma hedefini hep birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.  

SOYER, “İKTİDARI HEP BERABER KURACAĞIZ” 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, “Hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Ekrem Başkan, uzun uzun teşekkür etti, ben tekrar etmeyeceğim ama 2 cümle ile sizleri selamlamak istiyorum. Siyaset yapmamızın çok temel bir sebebi var. Bu cennet vatanda bu kadim kültürün insanları olarak çok daha iyi bir yaşam kalitesini hake ettiğimizi biliyoruz. Bunun bir kader olmadığını bildiğimiz için de değiştirmek üzere yola çıktık ve değiştireceğiz. Sayın Genel Başkanım sizden ilham alıyoruz, enerji alıyoruz. Sizin yüzünüzü öne eğdirmeyecek, sonuna kadar canla başla aşkla çalışmaya devam edeceğiz. Bu topraklarda çok daha güzel bir iktidarı hep birlikte kuracağız” dedi.

KILIÇDAROĞLU: “SANDIK GELECEK, DİKTATÖRLER GİDECEK” 

Çeşme Cumhuriyet Meydanı açılışında konuşan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, “Meydanlar bir kentin enerjisini boşalttığı yerdir. Meydanlarda insanlar sohbetler ederler, otururlar, zaman geçirirler, etrafındaki kafelerde otururlar. Bu meydanın yeniden gözden geçirilerek işlevsel hale getirilmesi önemlidir. Bütün amacımız Türkiye’ye huzuru getirmek. Öyle bir siyaset anlayışını hayata geçireceğiz ki… Bunu dostlarımızla beraber inşa ettiğimizde, kimse sabahın köründe gelip benim kapımı basmayacak, eleştiriyi özgürce yapacaksınız, biz de siyasetçiler olarak onu dikkate alacağız. Bu yüzden sizden oy istiyorum, oy vereceksiniz ki özgürce eleştirip, rahatlıkla gezebileceksiniz. Gerçek anlamda demokrasiyi getireceğiz ülkemize. Mustafa kemal Atatürk ‘Cumhuriyet kimsesizlerin kimsedir’ demiş. Cumhuriyetin olduğu yerde kimse kendini kimsesiz hissetmesin. Kim olursa olsun hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, güzel ve görkemli bir Türkiye’yi beraber inşa edeceğiz. Ahdim vardır, Cumhuriyetin 100’üncü yılında gerçek anlamda güzel Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız. Sizden sabır istiyorum, sabırla bekleyin. Tahrik edebilirler, sokağa inmeniz için çalışabilirler, çatışma kültürü yaratmaya çalışabilirler. Hepimiz sakin olacağız, sandık gelecek ve diktatörleri göndereceğiz. Günün 24 saati çalışacağız. Ülkemi, insanları seviyorum. Hangi kimlikten, inançtan olursa olsun bu ülkenin insanlarına hizmet etmek benim görevimdir. Dostlarımızla beraber iktidar olacağız. Güçlü, adaletli, herkesin huzur içinde yaşadığı Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz” diye konuştu.