GÜNDEME BAKIŞ - Çeşme Belediyesi Aralık Ayı olağan 2’nci meclis toplantısı Başkan Ekrem Oran idaresinde gerçekleşti. Toplantının gündemine dar gelirli vatandaşlar için 400 sosyal konut yapılması damga vurdu. Çeşme Belediyesi gecekondulaşmayı önlemek amacıyla bazı taşınmazlarını dar gelirli ailelere konut yapılması için tahsis etti. Başkan Oran ilgili gündem maddesine ilişkin, “Dar gelirli vatandaşlarımıza Çeşme Belediyesi tarafından 400 sosyal konutun üretilmesi için tarihi bir karar alıyoruz. Çeşme’de ev almayı bırakın kiralar bile ortada. Ülkemizin ekonomik şartları  da ortada, bu zor şartlarda bir sosyal belediyecilik örneği olarak bu oylamayı yapacağız. Bu oylamayı ayakta yapmamızı öneriyorum” dedi Karar oybirliği ve alkışlarla kabul edildi.  

ORAN: “SİYASET YAPMAK İSTEMİYORUM AMA…”  

AK Partili meclis üyelerinden konutların kiraya verilmesi yönünde gelen teklifin ardından konuşan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, “Çeşme Belediyesi ve Alaçatı Belediyemiz daha önce birçok sosyal konut yaparak hemşerilerimizi ev sahibi yapmıştır. Bu projeleri hayata geçiren başkanlarımızı minnet ve saygıyla anıyorum. Biz de bu projeyi tamamlayınca tarihe geçeceğiz. Satış ve kiralamaya gelince siyaset yapmak istemiyorum ama TOKİ projesi başvuru formu nerede ve nasıl dağıtıldığını satışın da kiralamanın da yapıldığını biliyoruz. Biz başvuruları bir siyasi binada değil belediyemizde kabul edecek ve ciddi incelemeler yaparak gerçek hak sahiplerine teslim edeceğiz. Memur ve turizm çalışanları için de 1+1 - 2+1 daireler de yapmayı ve kiraya vermeyi amaçlıyoruz. Sanayi Sitesi tahsisi için de çalışmalarımız sürüyor” ifadelerini kullandı.  

“ÖZEN VE KARATAŞ’IN İSTİFASI SONRASI KOMİSYONLAR YENİDEN BELİRLENDİ” 

Geçtiğimiz günlerde MHP Çeşme Belediyesi Meclis Üyeleri Hüseyin Özen ile Hasan Karataş’ın MHP’den istifası gündeme geldi. Özen ve Karataş’tan boşalan komisyon üyelikleri için seçim gerçekleşti. Komisyonlara bağımsız üyeler atandı. Plan ve Bütçe Komisyonuna Hasan Karataş, İmar Komisyonuna Alparslan Koparal, Kadın Erkek Eşitliği Komisyonuna Hüseyin Özen, Ulaşım Komisyonuna Hasan Karataş, Turizm Tanıtım  ve Festival Komisyonuna Hüseyin Özen, Tarım ve Hayvancılık Komisyonuna Hüseyin Özen, Deprem ve Afetler Komisyonuna Alparslan Koparal, Çeşme Alaçatı Turizm ve Altyapı Çalışmaları Komisyonuna  Alparslan Koparal ile Hüseyin Özen oy birliğiyle seçildi.  

KATI ATIK TOPLAMA BEDELİNE ZAM YOK  

Evsel katı atık tarifesinin zamlanmayarak 2021 yılı tarife cetvelinin  geçerli olması meclisten oy birliğiyle geçti. Başkan Oran, “Vatandaşa bir destek de bizden gelsin dedik ve bu kararı aldık” açıklamasında bulundu. 393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18’inci maddesine göre; Ilıca Mahallesi 34 ada, 46 parseldeki yapının 44 parsele 6,72 m2’lik taşkın kısmının ifraz edilerek Çeşme Belediyesi’ne bağış talebi oy birliğiyle kabul edildi.  

“ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BURS”  

Üniversite sınavında başarılı olan öğrencilere 2 bin TL destek yapılması oy birliğiyle kabul edildi.   

“GERMİYAN’DA ALTYAPI ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR”  

Germiyan’da paket arıtma altyapı kanalizasyon çalışmaları başlaması da oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Oran, “İki komşu arasındaki sorunu böylece çözmüş olduk. 6.72 metre karelik alanı belediyemize şartsız bağışlıyorlar” dedi.