GÜNDEME BAKIŞ - Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Doktor Binbaşı Halis Temel Vakfı mülkiyetinde bulunan 21 adet arsanın satışının durdurulması için çağrıda bulundu. Arsaların 1. Derece Sit Alanı olduğunu belirten Oran, “Çeşme'mizin, doğal zenginliklerini korumak, gelecek kuşaklara sürdürülebilir bir yaşam alanı bırakmak adına 1. derece doğal sit alanı kapsamındaki, söz konusu arsaların özenle korunması ve özel mülkiyete konu edilmemesi gerektiğine inanıyoruz” dedi.  

“YASAL İŞLEMLERİ BAŞLATTIK” 

Satışın durdurulması için yasal işlemlerin başlatıldığını aktaran Oran, “Müteveffa Halis Temel’in mülkiyetinde iken  Doktor Binbaşı Halis Temel Vakfı’nın mal varlığına konu olmuş Paşalimanı mevkiinde 20, Reisdere’de 1 parça olmak üzere toplam 21 adet arsanın satışına yönelik işlemin durdurulması için gerekli yasal işlemleri başlattığımızı kamuoyuna bildiririz. Dünyanın önemli turizm merkezlerinden biri olan Yeryüzündeki Cennet Çeşmemizin, doğal zenginliklerini korumak, gelecek kuşaklara sürdürülebilir bir yaşam alanı bırakmak adına 1. Derece doğal sit alanı kapsamındaki, söz konusu arsaların özenle korunması ve özel mülkiyete konu edilmemesi gerektiğine inanıyoruz” açıklamasında bulundu.  

“MÜCADELEYİ SONUNA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ” 

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, “Gerek çeşmemizin çıkarlarını korumak görevimiz, gerekse Çeşme aşığı müteveffa Halis Temel’in iradesine duyduğumuz saygı nedeniyle satış işleminin durdurulması talebimizi vakıf yönetimine ilettik. Talebimizin olumsuz sonuçlanması halinde Belediyemizce işlemin iptali için yasal mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.