Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, ilçede Cumhuriyet tarihinin en kalabalık yılının yaşandığını söyledi. Pandemi nedeniyle bir süre kapalı kalan işletmeler için bu yıl oldukça verimli geçtiğini aktaran Oran, “Çeşme son 10 yılın en kalabalık yazını geçirdi. Aynı şekilde geçtiğimiz kış da Çeşme’de Cumhuriyet tarihinin en kalabalık kışıydı. Bu durum pandemiye bağlı olarak gelişti. 200-250 bin civarında Çeşme sever, kışı Çeşme’de geçirdi. Herkes aslında Çeşme’de kışın ne kadar zevkli ne kadar güzel ve ne kadar kolay atlatıldığını yaşadı. Artık Çeşme’de hiçbir kış eskisi gibi olmayacak. Çeşme çok daha kalabalık olacak. Bu bağlamda da bizler Çeşme severleri, birinci adreslerini Çeşme’ye almaya çağırıyoruz” açıklamasında bulundu.  

“BÜYÜK NÜFUSA HİZMET ETMEYE ALIŞIĞIZ” 

Yoğun günlerde belediye olarak “Özel durum” ilan ettiklerini ifade eden Başkan Oran, “Hafta sonları 850 bin, bayramda da 1 milyonun üzerinde vatandaşı Çeşme’de ağırladık. Çeşme Belediyesi büyük nüfuslara hizmet etmeye alışık. Dolayısıyla biz özel durum ilan ediyoruz. O özel durumda da benim çalışma arkadaşlarım, çöpçüsünden başkan yardımcısına kadar her kademedeki arkadaşım, temizlik işleri müdürü, zabıta, fen işleri, park bahçeler, bütün teknik arkadaşlarım sahada, 7/24 hizmet koşuluyla hizmet üretiyoruz. Çöpü ve 850 bin kişinin getirdiği yoğunluğu çözüyoruz” diye konuştu.  


“SİYASETTE YER EDİNMEYE ÇALIŞIYORLAR” 

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, AK Parti tarafından yapılan eleştirilerin sadece siyaset yapmak amacıyla olduğunu savunarak, “Bu yoğunluktan şikayet edeni ben bugüne kadar görmedim. Ama siyaset adına, siyaset yapmak için boş siyaset yapabiliyorlar. Çeşme’de bazı arkadaşlar siyasette yeni, yeni arkadaşlar siyasette yer edinmek için bazen yerli yersiz çıkış yapıyorlar. Gerekli cevabı Çeşme halkı onlara her zaman verdi, vermeye de devam edecek” dedi.  

“KILIÇDAROĞLU, ÇEŞME BELEDİYESİ’Nİ İLK KEZ ZİYARET ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ilçeyi ziyaretinde heyecanladığını anlatan Ekrem Oran, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu daha önce 2005 yılında ben ilçe başkanıyken, bir sağlık sektörü toplantısı için Çeşme’ye gelmişti. O zamanki gelişinde Çeşme ve Alaçatı çarşımızı ziyaret etmişti. Sayın Genel Başkanımızın, Cumhuriyet Meydanı açılışı için Çeşme’ye geldi ve Genel Başkanımızın Çeşme Belediyesi’ni ilk ziyaretiydi. Onur ve şeref duyduk. Çok heyecanlandım. Türkiye’nin umudu Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanının, Çeşme Belediyesi’ni ziyaret etmesi bizi çok onore etti” diye konuştu.  

“AZİZ BAŞKAN KIYMETLİ BİR SİYASETÇİ” 

 CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı Aziz Kocaoğlu’na yaptığı ziyareti değerlendiren Oran, “Aziz Başkan, İzmir’e büyük hizmetleri olmuş, kıymetli bir siyasetçi. Partimiz adına 15 sene İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni yönetti. Kendisi çok nezaket çerçevesinde bizleri ağırladı. Çayımızı, kahvemizi içtik. Kendi elleriyle bize ikramlarda bulundu. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na başarılar diledi ve oradan ayrıldık. Aziz Başkan bizim başımızın tacı. Aziz Başkanın ziyaret edilmesinden daha doğal bir şey yok. Bunca yıl İzmir’de Cumhuriyet Halk Partili Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini alnının akıyla yapmış bir başkan” ifadelerini kullandı.