Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ -  Alaçatı Ot Festivali 24-27 Mart tarihleri arasında düzenlenecek. Pandemi nedeniyle 2 yıl ara verilen festivalde birbirinden lezzetli otlar ziyaretçilerle buluşacak. 26 Mart Cumartesi akşamı Türk Pop Müziğinin önemli isimlerinden Kenan Doğulu’nun konseriyle festivalde coşku en üst seviyeye çıkacak.

1 MİLYON KİŞİ

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, iki yıl aradan sonra Alaçatı Ot Festivali’ne ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Farklı illerden festival için turlar düzenlendiğini, Çeşme’de oteller rezervasyonlarla doluluk oranın yüzde 80’i bulduğunu belirten Başkan Oran, “Binden fazla stant açılacak. Festivale gelenler çeşit çeşit otları bulabilecek. Çok sayıda etkinliğimiz var. Ölü sezon diyebileceğimiz bir nokta bu festivalimiz esnafımıza da vatandaşlarımıza da can suyu olacak” dedi.b

BİLMEYEN YOK!

Alaçatı Ot Festivali’nin bir markaya dönüştürdüklerini anlatan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, “Amacımız festivali dünyaya açmak. Bununla ilgili yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Alaçatı Ot Festivali hiçbir zaman sadece bir yemek festivali olmadı. Doğadan koparılmış, betonlar arasına hapsolmuş, bedenlerini ve ruhlarını iyileştirmeye çalışan insanlığın önemli bir kaçış noktasına dönüştü. Ziyaretçileri bu bilinçle hazırlanan bir program bekliyor” diye konuştu.

LABADA

Dünyaca ünlü şeflerin jüri olarak katılacağı, Ege’de yetişen sayısız otun sergilendiği Alaçatı Ot Festivali’nin bu yılki ana teması, evelik otu olarak da bilinen “Labada” otu. Festivalin kurucularından ünlü müzisyen ve sunucu Ayhan Sicimoğlu ve Tülin Onaner’in katılımıyla gerçekleşecek, dopdolu içeriği ile cıvıl cıvıl anların yaşanacağı Festival Korteji ise 25 Mart Cuma günü ünlü isimler eşliğinde yapılacak.