Ankara'da 45 dakikada 3 cemevine saldırdı. Vatandaşların üzerine sandalye fırlattı. İfadesinde, "İlahi bir güç tarafından bana bu saldırıyı yapmam söylendi" dedi.
Cumartesi günü Çankaya ve Mamak'taki 3 ayrı cemevine saldırıda bulunan Ahmet Ozan K. isimli şahıs, Ankara Emniyeti'nce Eskişehir'e kaçmak üzereyken yakalandı. Ahmet Ozan K., gerçekleştirdiği saldırıların ardından Ankara Emniyeti Terör Asayiş ve İstihbarat ekiplerince aranmaya başlandı. Akşam saatlerinde Ankara'ya 70 kilometre uzaklıkta gözaltına alındı. Saldırgan Ahmet Ozan K. ilk ifadesinde İzmir'de oturduğunu, inşaat işçisi olarak çalıştığını söyledi. İzmir'den Ankara'ya kendi aracıyla geldiğini belirten Ahmet Ozan K, cemevlerine gerçekleştirdiği saldırının ardından Eskişehir'de oturan bir arkadaşının yanına kaçmak istediğini belirtti. Saldırgan ifadesinde, "İlahi bir güç tarafından bana bu saldırıyı yapmam söylendi. İçimden gelen emir ile yaptım, kimseden talimat almadım" diye konuştu.

Saldırgan bu ifadeleri kullansa da 2 kişi daha gözaltına alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü, şüpheli ile irtibatlı oldukları tespit edilen 2 kişiden birinin İzmir'de, diğerinin Eskişehir-Ankara Karayolunda seyir halindeyken durdurulan bir araçta yakalandığını açıkladı. Provokatif organize bir eylem mi, şimdi terörle mücadele ekipleri bu soruya yanıt arıyor.

Bu arada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Alçakça provokasyona dair elde edilen tüm bilgiler, yargıya intikal ettirilerek birliğimizi hedef alan bu planlı provokasyon en ağır şekilde cezalandırılacaktır" paylaşımı yaptı. Soylu paylaşımında "Soruşturma derinleşmiş yeni gözaltılar yapılmış ve eski Türkiye'nin ayak izlerine rastlanmıştır" ifadelerine yer verdi.

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı'ndan olayla ilgili açıklama geldi. Saldırı ile ilgili HDP'lilerin yaptığı açıklamalar eleştirildi. Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Başkanı Özdemir, "Bu saldırı sadece bize değil, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yapılmıştır. Bölücü parti HDP, bazı illerde açıklamalar yaptı. Olayı siyasallaştırıyorlar. Bu da bizi vakıf olarak derinden üzüyor" dedi.