İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Müftülüğün merkezi ses sistemini sabote ederek kentte bazı camilerin hoparlörlerinden müzik yayını yapanlar ile eylemi övücü ve destekleyici ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunanlar hakkında yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan CHP'li Banu Özdemir'in sorgusu ile ilgili ilk bilgiler ortaya çıktı.

CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir'e, 'Paylaşımını yaptığı çeşitli camilerdeki görüntülerin kısa sürede nasıl eline ulaştığı' sorusunun yöneltildiği öğrenildi.

CEP TELEFONU DA İNCELEMEDE
Ayrıca, Banu Özdemir'in cep telefonun da incelemeye alındığı, camilerde müzik yayınının yapıldığı sırada görüşme yapıp yapmadığının da araştırıldığı öğrenildi.

ÖZDEMİR'DEN AÇIKLAMA
CHP'li Özdemir sosyal medya hesabından 'Dini değerlere herhangi bir saygısızlık yapma kastım bu zamana kadar olmadı, inancım gereği de bu zamanda sonra da olamaz' diyerek bir açıklama yaptı. 

TUTUKLANDI HABERLERi ASILSIZDIR

CHP'li Özdemir, tutuklandığı yönündeki haberlerin asılsız olduğunu belirterek; "Adliyedeyim,henüz ifade vermedim. Savcılık önünde bekliyorum. Tutukluluğa sevk edildiğim yönündeki haberler asılsızdır" dedi.